Hamilton spreekt geruchten tegen: 'Ik ga me geen zorgen maken als Russell komt' Formule 1
Formule 1

Hamilton spreekt geruchten tegen: 'Ik ga me geen zorgen maken als Russell komt'

Hamilton spreekt geruchten tegen: 'Ik ga me geen zorgen maken als Russell komt'

Mocht George Russell aan het einde van dit seizoen naar Mercedes verkassen, zal Lewis Hamilton daar niet wakker van liggen. Een hoop Formule 1-kenners voorspellen heibel binnen het team, omdat Russell een flinke tegenstand zou kunnen bieden. Hamilton daarentegen denkt daar het zijne van.

In aanloop naar de Nederlandse Grand Prix reageert Hamilton op de geruchten, die suggereren dat Russell zijn nieuwe teamgenoot zou worden in 2021. Een hoop kenners denken dat de komst van Russell de huidige stabiliteit kan aantasten. 'Maar daar maak ik me helemaal geen zorgen om, eigenlijk', zegt Hamilton, geciteerd door Motorsport-Total.com.

'Het team is ontzettend stabiel en daar zal niet zo snel iets aan veranderen. Ik zou dus niet protesteren tegen de komst van een potentiële nieuwe teamgenoot', gaat Hamilton verder, die bovendien aanhaalt dat Russell al goed geïntegreerd is in het team. 'Hij heeft natuurlijk al een raceweekend achter de rug met onze jongens. Hij kent het team en de omgeving goed.'

Wel houdt Hamilton de aanwezige pers scherp: 'Er is nog niets bekend, dus ik wil ook niet op de zaken vooruitlopen', waarmee de regerend wereldkampioen benadrukt dat het nog alle kanten op kan.

Rosberg zet vraagtekens bij komst Russell

Eerder op donderdag zei oud-teamgenoot Nico Rosberg nog dat het duo Russell-Hamilton voor problemen kan gaan zorgen. 'Ik ben oprecht benieuwd wat Mercedes gaat doen. Kiezen voor Valtteri zou de makkelijkste optie zijn, want je weet met hem wat je hebt. George kan misschien een hele interessante optie zijn. Maar als ze hem nemen kan dat natuurlijk wel voor wrijving binnen het team zorgen. Er kunnen wel spanningen ontstaan binnen de renstal, want George is erg snel', aldus de wereldkampioen van 2016.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws