Brown: 'Er bestaat geen rivaliteit tussen Norris en Perez' Formule 1
Formule 1

Brown: 'Er bestaat geen rivaliteit tussen Norris en Perez'

Brown: 'Er bestaat geen rivaliteit tussen Norris en Perez'

Zak Brown weigert te spreken van een rivaliteit tussen Lando Norris en Sergio Perez. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk en Nederland kwamen de twee coureurs elkaar tegen op het circuit. Tweemaal werd er met hand en tand verdedigd, maar dat heeft naar kennis van de McLaren-CEO niet tot hatelijke gevoelens geleid bij Norris.

'Ik denk niet dat er een rivaliteit heerst tussen die twee, echt niet', laat de Amerikaan weten in gesprek met het Mexicaanse ESPN. 'Ik denk dat ze een paar momenten op het circuit gekend hebben. Als je mij echter zou vragen wie Norris' rivaal is, zou Perez niet de eerste naam zijn die in mij opkomt', voegt hij daaraan toe. Bij McLaren heeft men dus geen problemen met de Red Bull Racing-coureur.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk vond het eerste incident plaats. Norris poogde Perez in te halen, maar werd door de routinier van het circuit gedrukt. Het kwam Perez op een tijdstraf van vijf seconden te staan. Later dat jaar, op Circuit Zandvoort, was Perez bezig aan een inhaalrace en vlogen de onderdelen door de lucht toe hij de Brit aan het einde van de eerste bocht in wilde halen. 'Dat was niet eerlijk', suggereerde hij via de boordradio.

Brown erkent dat het er soms hard aan toe gaat op het asfalt, maar Norris neemt het niet persoonlijk: 'Ik heb Norris ook nooit over boos over hem horen praten. Ik denk dan ook niet dat er in de nabije toekomst een rivaliteit tussen die twee gaat ontstaan.' Er lijkt dus verder weinig aan de hand, benadrukt de McLaren-topman in een interview in Long Beach.

Netflix in Amerika en McLaren

Ook wordt kort geïnformeerd naar het effect van Netflix op de sport en het merk McLaren. Brown: 'Netflix heeft veel geholpen in Amerika. Ik denk dat het merk McLaren er veel sterker van geworden is en we trekken dan ook zeker meer bekijks dan twee jaar geleden.' Vanuit een commercieel oogpunt verwelkomt hij dus dat de populaire streamingdienst zich mengt in de sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws