Brown verlengt contract met McLaren, blijft CEO tot 2030 Formule 1
Formule 1

Brown verlengt contract met McLaren, blijft CEO tot 2030

Brown verlengt contract met McLaren, blijft CEO tot 2030

Zak Brown blijft voorlopig de CEO van McLaren. De Amerikaan heeft zijn contract met Britse renstal tot en met 2030 verlengd, zo maakte het team na de vrije trainingen in Australië bekend. Brown is al sinds 2016 betrokken bij McLaren, maar is sinds 2018 CEO. Hij is blij dat hij langer onderdeel mag zijn van het 'historische' raceteam.

Brown en McLaren blijven voorlopig nog wel even aan elkaar verbonden. De Amerikaan heeft op de vrijdag in Melbourne zijn krabbel onder een nieuw contract, dat hem tot aan het einde van 2030 als CEO aan de Britse renstal verbindt, gezet. Beide partijen zijn vanzelfsprekend bijzonder blij met dit heuglijke nieuws. 'Ik vind het geweldig om McLaren Racing te blijven leiden en deel uit te maken van zo'n historisch raceteam', zegt Brown op X.

'Het is een voorrecht om samen te werken met de getalenteerde mannen en vrouwen in de verschillende raceklassen van McLaren Racing', vervolgt de 52-jarige Amerikaan zijn bericht op het sociale medium. 'Samen zullen we de grenzen van de autosport blijven verleggen en streven naar de hoogste prestaties op en naast het circuit', aldus de zeer blije McLaren-CEO, die in die rol al sinds 2018 werkzaam is bij de renstal uit Woking.

Voorzitter McLaren Group gelooft in Brown

Ook Paul Walsh, de voorzitter van de McLaren Group, heeft gereageerd op de contractverlenging van de CEO. Hij heeft het volste vertrouwen in Brown. 'Zak (Brown, red.) heeft uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten laten zien en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vooruithelpen van McLaren Racing', steekt Walsh de loftrompet over de 52-jarige Amerikaan. 'Zijn verlenging weerspiegelt ons vertrouwen in zijn vermogen om het team de komende jaren naar nog grotere successen te leiden', zegt de voorzitter van de McLaren Group tot slot.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws