Brundle: 'Die Red Bull gleed als een limousine over de kerbs heen!' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Die Red Bull gleed als een limousine over de kerbs heen!'

Brundle: 'Die Red Bull gleed als een limousine over de kerbs heen!'

Martin Brundle stelt dat er bij Red Bull Racing nog wel wat in het vat zit. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez sloot de eerste vrije training af op de tweede en derde plaats. Beide heren moesten meer dan drie tienden toegeven op Lewis Hamilton. Toch is dat niet per se een bewijs van dat het Mercedes is dat het snelste team zal zijn gedurende de kwalificatie.

'We moeten nog maar afwachten hoe de machtsverhouding ligt', zo opent Brundle voorzichtig in zijn analyse voor Sky Sports F1. 'De volledige potentie van de Red Bulls hebben we nog niet gezien', benadrukt hij. De Red Bulls gingen relatief vroeg voor een kwalificatiesimulatie, terwijl Mercedes deze simulatie op een ingerubberd circuit deed.

Ook bij Mercedes kan er nog snelheid gevonden worden, denkt de voormalige Formule 1-coureur ook. 'Mercedes heeft wellicht nog wat meer vermogen achter de hand', denkt Brundle, die Toto Wolff hoorde praten over dat ook zij nog snelheid achter hielden. Logisch ook, gezien Hamilton vermoedelijk veel vermogen tot zijn beschikking heeft: 'Ze zijn vast blij met die nieuwe verbrandingsmotor bij Hamilton.'

Red Bull maakt indruk in Brazilië

Red Bull maakte indruk op Brundle in Brazilië: 'Het is ongelooflijk hoe de Red Bull die kerb gebruikte, fantastisch! Ze gleden als een limousine over die kerbs heen.' De kerbs op het circuit in Interlagos zijn lang en worden door de Oostenrijkse renstal gebruikt als rails. 'Geweldig om dat te zien!', concludeert Brundle, die duidelijk uitkijkt naar de kwalificatiesessie die om 20.00u Nederlandse tijd begint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws