Brundle: 'Verstappen is slim genoeg om nog niet met de handen richting die trofee te gaan' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Verstappen is slim genoeg om nog niet met de handen richting die trofee te gaan'

Brundle: 'Verstappen is slim genoeg om nog niet met de handen richting die trofee te gaan'

Martin Brundle denkt niet dat Max Verstappen op de zaken vooruit loopt. De Nederlander mag dan wel negentien punten los zijn van titelconcurrent Lewis Hamilton in de strijd op de wereldtitel, maar eerder dit jaar ervoer hij al dat zo'n voorsprong makkelijk verdampt. De Sky Sports F1-analist verwacht dan ook dat de Red Bull Racing-rijder pas feest viert als de eindstreep bereikt is in Abu Dhabi.

'Verstappen weet, net zoals Hamilton, dat het in een oogwenk weer om kan draaien', laat Brundle weten in zijn column voor het Britse sportmedium. 'Op de zondag op Silverstone in juli, bijvoorbeeld, had hij een voorsprong van 33 punten, die in één klap weg was', voegt hij daaraan toe. Dat incident staat nog vers in het geheugen van de Limburger gegrift en benadrukt hoe makkelijk punten vergooid kunnen worden.

Daarom meent Brundle dat de WK-leider zich nog niet rijk rekent: 'Verstappen is slim genoeg om nog niet met de handen richting die trofee te gaan. Er zijn nog 107 punten te verdelen nu de F1 richting Interlagos gaat voor de laatste sprintrace.' Van die 107 punten moeten er voldoende voor de 24-jarige zijn, wil hij zich aan het eind van het jaar Formule 1-wereldkampioen mogen noemen.

Oppermachtige vertoning van Verstappen in Mexico

Ook blikt Brundle nog even terug op de race van Verstappen in Mexico. Daar was hij oppermachtig en sleepte hij zonder al te veel moeite de zege binnen, na vanaf de derde plek gestart te zijn. Het verschil maakte hij in de eerste bocht, waarin hij de twee Mercedes-coureur verschalkte. 'Verstappen controleerde en domineerde de rest van de race, terwijl hij af en toe een vraag stelde over de pace van zichzelf en zijn rivalen. Alleen Hamilton en Sergio Pérez waren nog in staat het publiek enigszins te vermaken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws