Brundle over uitvalbeurt van Verstappen: 'De Formule 1 had dit nodig' Formule 1
Formule 1

Brundle over uitvalbeurt van Verstappen: 'De Formule 1 had dit nodig'

Brundle over uitvalbeurt van Verstappen: 'De Formule 1 had dit nodig'

Formule 1-presentator Martin Brundle zag Max Verstappen, zoals hij regelmatig doet, zijn auto op poleposition parkeren en de race op zondag vanaf de eerste ronde leiden. Al snel wist Carlos Sainz hem in te halen en niet veel later moest Verstappen het nota bene door een technisch probleem opgeven. ‘Ik was opgelucht’, zegt Martin Brundle daarover op Sky Sports.

‘Ik voel me er schuldig over dat ik het denk, maar het was een opluchting om een ander team en een andere coureur te zien winnen in Melbourne’, geeft de Brit eerlijk toe. Het was niets persoonlijks tegen Verstappen, maar eerder tegen de dominantie van Red Bull Racing. ‘Ik heb niets tegen Red Bull of de coureurs, ze zijn geweldig’, benadrukt hij voor de zekerheid. ‘Maar de toch klonk er een luid de Formule 1 had dit nodig in de paddock.’

Sainz zette sensationele prestatie neer

Volgens de presentator was Carlos Sainz de held van de dag, hij werd bovendien ook verkozen tot Driver of the Day voor de tweede keer dit seizoen, en dat terwijl hij ook pas twee races reed. Brundle was enigszins verbaasd door de prestatie van de Madrileen. ‘Toen ik met hem sprak op de grid vlak voor de race, zag hij er nog fragiel uit’, vertelt hij. ‘Hij bewoog langzamer dan normaal na de operatie om zijn blindedarm te verwijderen.’ Des te indrukwekkender was het wat hij tijdens de race wist neer te zetten. Sainz verloor de leiding eigenlijk nooit en wist constant een voorsprong van vijf seconden op zijn teamgenoot Charles Leclerc te houden. ‘Er was niets langzaams aan zijn race pace, hij was sensationeel’, aldus Brundle.

De Brit denkt dat deze race zeker een visitekaartje heeft afgegeven aan de andere teams. Dat is fijn voor de Spanjaard, want Silly Season staat bijna voor de deur. ‘Hij is in zijn eigen woorden “werkloos” volgend jaar en dit was een geweldige reclame voor zijn talenten.’ De presentator durft er zelfs nog een klein schepje bovenop te doen. ‘Als hij in Jeddah had kunnen rijden, stond hij nu waarschijnlijk bovenaan in het kampioenschap.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws