Brundle complimenteert volwassen Verstappen: 'Daar is hij veel beter in geworden' Opinie
Opinie

Brundle complimenteert volwassen Verstappen: 'Daar is hij veel beter in geworden'

Brundle complimenteert volwassen Verstappen: 'Daar is hij veel beter in geworden'

Martin Brundle denkt dat Ferrari de Grand Prix van Australië ook had gewonnen als Max Verstappen niet was uitgevallen. De voormalig Formule 1-coureur constateerde dat de coureurs van het Italiaanse team het hele weekend al in staat waren om beter op de banden te passen dan de coureurs van Red Bull Racing en daarom vermoedt Brundle dat Ferrari sowieso wel boven was komen drijven.

Op zaterdag wist Verstappen de RB20 in Q3 weliswaar 'gewoon' weer op de eerste plek neer te zetten, maar het ging ditmaal niet vanzelf. De drievoudig wereldkampioen verklaarde na afloop van de kwalificatie dat hij zelfs zichzelf had weten te verrassen, want tot aan Q3 geloofde de Nederlander namelijk niet dat poleposition haalbaar was.

Dat het Verstappen alsnog lukte, is volgens Brundle pure klasse. Maar de aanpassingen die Red Bull voorafgaand aan de race aan de RB20 doorvoerde, lieten volgens de Sky Sports-commentator al wel zien dat Verstappen een zware dobber aan Ferrari zou krijgen. 'Verstappen reed een typische Max-ronde om de poleposition veilig te stellen, maar Red Bull moest voor de race een set-up van de voorvleugel toevoegen, één van de weinige toegestane veranderingen, om de voorbanden te beschermen tegen het glijden.'

Tekst gaat verder na de afbeelding.

max verstappen kwalificatie gpaustralie redbullracing
Verstappen wist in Q3 weer een fabelachtige ronde uit de hoge hoed te toveren.

'Ferrari had Red Bull sowieso wel verslagen'

Aangezien de race voor Verstappen al vroeg ten einde kwam en de inhaalactie van Sainz mogelijk te verklaren is door het al opspelende remprobleem in de bolide van de Nederlander, blijft natuurlijk de vraag wat er had kunnen gebeuren als de regerend wereldkampioen wel zijn eigen race had kunnen rijden. Brundle denkt het antwoord echter wel te weten.

'Sainz had Verstappen al ingehaald, maar de RB20 was natuurlijk al aan het kwakkelen', weet de Brit ook. 'McLaren hield Ferrari opmerkelijk goed onder druk met hun racetempo, Verstappen zou vermoedelijk ook in dit gevecht hebben gezeten. We zullen het antwoord op de vraag natuurlijk nooit weten, maar mijn gevoel zei me de hele tijd dat het de dag van Ferrari was', aldus Brundle.

Complimenten voor Verstappen

Verstappen zag zijn reeks van negen achtereenvolgende overwinningen door zijn uitvalbeurt in Melbourne abrupt ten einde komen en het was voor het eerst in 43 races dat de 26-jarige de finishvlag niet zag. Ondanks de teleurstelling zag Brundle Verstappen de media op een volwassen manier te woord staan. 'Ondanks zijn ongelooflijke reeks successen was Verstappen aanvankelijk erg boos dat zijn auto het had begeven', doelt de oud-coureur op het moment dat Verstappen net uit de auto stapte.

'Als de adrenaline wegebt, is hij inmiddels goed in het beheersen van zijn emoties', vervolgt de Britse commentator, die een gepassioneerde Verstappen juist als iets positiefs ziet. 'Als hij ooit die vurige passie in het heetst van de strijd verliest, weet je dat hij op het punt staat om met pensioen te gaan', aldus de voormalig F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws