Leclerc kijkt vooruit na eerste races: 'We hebben een kans in Monaco' Formule 1
Formule 1

Leclerc kijkt vooruit na eerste races: 'We hebben een kans in Monaco'

Leclerc kijkt vooruit na eerste races: 'We hebben een kans in Monaco'

Charles Leclerc begin het 2024-seizoen met prima resultaten. Momenteel staat de Monegask maar een paar punten achter Max Verstappen in het kampioenschap en hij ziet ook kansen voor later tijdens het seizoen. ‘We hebben een sterk pakket’, zegt hij in een interview met Fox Sports Australia.

‘De auto is anders dan vorig jaar’, geeft Leclerc aan. Dit bedoelt hij in de positieve zin. ‘Het grootste probleem vorig jaar was de rijdbaarheid. Wanneer de wind opspeelde of van richting veranderde, werd de bolide moeilijker om te besturen’, blikt hij terug op 2023. ‘Dit jaar is de auto een stuk beter. Vanaf de testdagen ben ik al veel meer tevreden en we weten ook op welke punten er nog verbetering mogelijk is.’ De Ferrari-coureur begint het seizoen optimistisch, maar weet heel goed dat niets zeker is. ‘We mogen de uitdaging die voor ons ligt niet onderschatten’, vindt hij.

Leclerc ziet kansen voor Ferrari in zijn thuisrace

Op sommige punten ziet Leclerc zijn rode wagen zelfs beter zijn dan de RB20, al is deze auto uiteindelijk wel de beste als je naar het gehele plaatje kijkt. ‘Het is niet zo dat we op de ene baan veel sterker zijn dan op een ander circuit’, benadrukt Leclerc. ‘Maar ons sterke punt ten opzichte van Red Bull Racing is de kwalificatie.’ Juist om die reden ziet de Monegask kansen in zijn thuisrace. ‘We hebben een kans in Monaco’, vertelt hij. ‘Als je daar vanaf poleposition start, is het makkelijker om de anderen achter je te houden. We moeten maar afwachten.’ De coureur ziet dat Red Bull vaak boven de rest uitsteekt op de zondag. ‘Maar als ik er geld op in moest zetten, zou ik misschien Monaco zeggen.’

Het was een bijzonder begin van het seizoen voor de Italiaanse renstal waar Leclerc voor rijdt. Volgens de man van Ferrari wist het team al lang dat er een mogelijkheid was dat Lewis Hamilton voor de Scuderia zou komen rijden. ‘Toch was het een verrassing dat de kans zich voordeed dat dit zou gebeuren’, deelt Leclerc. Er komt na dit seizoen dan ook een einde aan zijn tijd als teamgenoot van Carlos Sainz. ‘Ik had een geweldige relatie met hem. We hadden goede jaren samen en ook slechte’, geeft hij aan. ‘We kijken uit naar dit laatste jaar samen en willen het zo goed mogelijk eindigen’, vertelt de Monegask.

Leclerc ziet komst van Hamilton als een uitdaging

Het feit dat er volgend jaar een zevenvoudig wereldkampioen naast hem komt rijden vindt Leclerc vooral een uitdaging. ‘Hij is de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de Formule 1’, prijst hij de Brit. ‘Het wordt geweldig om hem als teamgenoot te hebben.’ Ook dit ziet de coureur als een kans. ‘Ik ga van Lewis leren, maar ik kan zo ook laten zien wat ik kan’, meent hij. ‘Het is een spannende uitdaging. Het wordt geweldig’, sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws