Button: 'Die move kan wel eens het kampioenschap beslissen' Formule 1
Formule 1

Button: 'Die move kan wel eens het kampioenschap beslissen'

Button: 'Die move kan wel eens het kampioenschap beslissen'

Jenson Button heeft lovende woorden voor Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Mexico. Die woorden komen met name door de 'dappere inhaalactie' van de Nederlander op de twee Mercedessen in bocht één. De Brit denkt dat als we aan het eind van het seizoen terugblikken, we deze inhaalactie zien als titelbeslissend.

Verstappen kwalificeerde als derde maar kwam bij de start al naast het Mercedes-duo. Valtteri Bottas was bezig om niet te crashen met teamgenoot Lewis Hamilton en daardoor kon de Red Bull met startnummer 33 aan de buitenkant komen. Met een perfecte inhaalactie pakte hij de leiding die hij niet meer weg zou geven. Deze zege geeft de Limburger een voorsprong van negentien punten in het wereldkampioenschap.

'Het was een hele dappere actie om buitenom te gaan bij beide Mercedes-auto's', vertelt de wereldkampioen van 2009 na afloop bij Sky Sports. 'Hij koos het perfecte rempunt. Dat rempunt gebruikte hij al het hele weekend dus hij wist precies waar hij moest remmen. Hij had het zelfvertrouwen om in te sturen zonder dat hij iets raakte, hij gaf ook nog ruimte aan Lewis (Hamilton, red.). Het is een geweldige move die gezien kan worden als titelbeslissend.'

Voor het eerst in tijden een 'walk in the park' voor Verstappen

Verstappen kwam over de finish met een voorsprong van vijftien seconden, voor Button kwam dit als een verrassing. 'Het is voor het eerst in talloze races dat Max er gemakkelijk met de overwinning vandoor gaat, of dat er überhaupt één auto is die makkelijk wint', voegt de 41-jarige analist toe. 'Normaal gesproken is er altijd een punt waar Max en Lewis samen in een shot worden gevangen, maar vandaag was dat niet zo. Verstappen deed zijn eigen race, het was een dominante prestatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws