Button legt Hamilton onder vergrootglas: 'Een deel is hem te verwijten' Formule 1
Formule 1

Button legt Hamilton onder vergrootglas: 'Een deel is hem te verwijten'

Button legt Hamilton onder vergrootglas: 'Een deel is hem te verwijten'

Jenson Button denkt dat Lewis Hamilton performance laat liggen ten opzichte van teamgenoot George Russell. Al ziet de Mercedes W13 er in Miami een stuk beter uit dan in de voorgaande Grand Prix-weekenden, Hamilton en Russell kunnen niet strijden voor zeges. Dat Hamilton het in het kampioenschap aflegt tegen zijn teamgenoot heeft vooral met hemzelf te maken, stelt Button.

'Zelfs een zevenvoudig wereldkampioen is zo goed als zijn laatste race. Zo zien mensen het', aldus het commentaar van de enkelvoudig wereldkampioen ten overstaan van Sky Sports F1. Eerder uitte Nico Rosberg, de voormalige teamgenoot van Hamilton, ook al kritiek op de Brit. Zo vond hij dat Russell uitstekend werk leverde, en Hamilton het af liet weten.

'Als we er feitelijk naar kijken, zoals Rosberg recentelijk deed: ja, zijn teamgenoot doet het beter dan dat hij het doet. Een deel van die tegenvallers is Hamilton dus te verwijten', stelt zijn landgenoot. Na vier Grands Prix heeft Russel bijna twee keer zoveel punten binnengesleept als zijn ervaren teamgenoot, die dat onderlinge duel toch wel zou moeten winnen.

Button: 'Hamilton komt er bovenop'

'Hij heeft het talent natuurlijk nog. Hij heeft een paar matige races laten zien, maar gaat de bolide onder de knie krijgen. Het is daarnaast ook wat lastiger voor Hamilton. Hij gaat van de beste auto naar een zeer lastig te controleren bolide. Russell komt van de achterkant van de grid', beargumenteert Button. Russell is gewend aan instabiel materiaal, Hamilton niet.

Maar ongeacht hoe de W13 het doet, is er wellicht ook een verschil ontstaan in hoe de twee coureurs in hun hoofd omgaan met de situatie waarin Mercedes zich bevindt. Button: 'Het is een mentaal spelletje. Ze zijn allemaal getalenteerd, maar het moet tussen de oren goed zitten.' Bij Hamilton lijkt dit momenteel simpelweg nog niet het geval te zijn in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws