Marko verklaart in de soep gelopen vrijdag van Verstappen in Miami Formule 1
Formule 1

Marko verklaart in de soep gelopen vrijdag van Verstappen in Miami

Marko verklaart in de soep gelopen vrijdag van Verstappen in Miami

Helmut Marko heeft toegelicht waardoor Max Verstappens vrijdag in Miami in het water viel. Na een hydraulisch probleem ging er van alles mis bij zijn Red Bull Racing RB18, wat uiteindelijk resulteerde in een zeer beperkte hoeveelheid informatie voor de rest van het weekend. Marko zegt dat Red Bull de data van Sergio Pérez gaat bekijken om te bepalen welke kant ze op willen met de auto van de Nederlander, en dat Verstappen zijn ding moet doen.

Tegenover Motorsport-Magazin gaat Marko na de tweede vrije training dieper in op wat er precies misging bij de Limburger: 'Het betrof een defect bij het hydraulische systeem dat erin geslopen is toen de versnellingsbak vervangen werd.' Na de eerste vrije training wisselde de Oostenrijkse renstal het onderdeel uit voorzorg. Tijdens die wissel is er dus iets misgegaan.

Verstappen merkte dit meteen toen hij het circuit opreed. Bij het uitrijden van de pitstraat hoorden we hem al over de boordradio klagen over het feit dat de auto niet meer instuurde. Verstappen redde het nog net terug naar de pitstraat, maar reed in die ene ronde wel diverse collega's in de weg vanwege de technische problemen. 'Er ontstond te weinig druk bij het stuur en teveel druk op de achterremmen, die ook niet meer wilden openen', geeft Marko vrij.

'Dat hydraulische probleem veroorzaakte dus een hele rits aan andere problemen bij zijn auto', voegt de Oostenrijker daaraan toe. Omdat de remmen niet meer openden, vlogen deze tegen het einde van de ronde in brand. Door te accelereren wist Verstappen het brandje min of meer te blussen, maar het is niet uitgesloten dat ook de achterremmen schade opgelopen hebben na de door technische malheur getergde tweede vrije training.

'Verstappen moet dit weekend gewoon Verstappen zijn'

Hoe nu verder? Marko is zeer blij met het feit dat Pérez wél veel meters heeft kunnen maken in Miami, want die data kan Red Bull goed gebruiken voor haar andere coureur. 'Godzijdank hadden we Pérez', meldt de man uit Graz bij het Duitse medium. 'Hij reed flink door en zette veelbelovende tijden neer. Dat moeten we nu gebruiken bij de bolide van Verstappen, en Verstappen moet dit weekend gewoon Verstappen zijn, en snelheid vinden zonder die eerste twee trainingen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws