Geen jubelstemming bij Mercedes na bemoedigende vrije trainingen in Miami Formule 1
Formule 1

Geen jubelstemming bij Mercedes na bemoedigende vrije trainingen in Miami

Geen jubelstemming bij Mercedes na bemoedigende vrije trainingen in Miami

Mercedes heeft enkele bemoedigende dingen gezien tijdens de eerste twee vrije training van de Grand Prix van Miami. George Russell eindigde tijdens de tweede trainingssessie op de eerste plek en Lewis Hamilton sloot aan op de vierde positie. Andrew Shovlin is tevreden over het feit dat de upgrades op de W13 lijken te werken, maar de topman van Mercedes wil niet op de zaken vooruit lopen.

De resultaten van vrijdag waren goed, zeker gezien het lastige weekend in Imola van twee weken eerder. De vraag is of Mercedes de aansluiting heeft gevonden. 'Daar ga ik nog geen uitspraken over doen', zegt Shovlin glimlachend bij Sky Sports. 'Het is een bemoedigend begin van het weekend. We hebben best wel wat nieuwe onderdelen op de auto, bijvoorbeeld op de voor- en achtervleugel. Bovendien proberen we nog steeds gewicht van de auto te halen. Voor nu lijkt het aardig te werken.'

Toch heerst er geen jubelstemming bij de Duitse renstal. 'We worden niet opeens heel erg blij van de cijfers die we nu zien. We wisten dat we de auto moesten verbeteren en we hebben nog heel veel werk om te verrichten.' Shovlin ziet Mercedes zich nog niet mengen in de strijd om poleposition. 'Q3 halen is natuurlijk de minimale verwachting voor dit team. We weten dat we een hoge berg hebben die we moeten beklimmen en dat proberen we stap voor stap te doen.'

Minder porpoising in Miami

Wat meteen opviel tijdens de eerste trainingssessie was de mate waarop de Mercedes-bolides stuiterden. In Imola had de Duitse renstal nog heel erg veel last van porpoising, maar dat lijkt Mercedes in Miami onder de knie te hebben. 'Er is inderdaad minder porpoising, maar we zien gewoon verschillen van circuit tot circuit. We begrijpen nog steeds niet waarom het stuiteren in Jeddah bijvoorbeeld erger was dan in Bahrein. We proberen nog steeds een idee te krijgen van het probleem', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws