Button: 'Red Bull in 2022 waarschijnlijk gewoon nog door met Honda-werknemers' Formule 1
Formule 1

Button: 'Red Bull in 2022 waarschijnlijk gewoon nog door met Honda-werknemers'

Button: 'Red Bull in 2022 waarschijnlijk gewoon nog door met Honda-werknemers'

Jenson Button stelt dat Red Bull Racing ook in 2022 nog van Honda-werknemers gebruik zal maken. In de transitiefase van het afnemen van motoren bij Honda en het zelf produceren van motoren hebben ze nog hulp nodig, en die gaan ze krijgen. Ook hoopt Button voor Honda dat ze de wereldtitel veilig weten te stellen voordat ze weer uit de F1 stappen.

'Het is een uitstekende samenwerking en volgend jaar gaat Red Bull waarschijnlijk gewoon door met Honda-werknemers. Ze hebben het de afgelopen jaren zo goed gedaan, dat willen ze graag volhouden', laat Button weten in gesprek met Sky Sports F1. De ingenieurs die momenteel aan de motorblokken sleutelen zullen ook volgend jaar nog in dienst van Honda deelnemen aan het F1-project.

Honda met een wereldtitel?

Honda besloot de nadruk te leggen op elektrisch rijden, en de Formule 1 past niet goed in dat lange termijnplan. 'Het is jammer, maar het zou natuurlijk ook schitterend zijn om zo te vertrekken, met een wereldtitel in handen', denkt Button, die het spijtig vindt dat de Japanners wederom de stekker eruit trekken. 'In 2009 hebben ze hem natuurlijk gemist.'

'Het zou voor Honda de kers op de taart zijn als het ze wel lukt die titel nog te winnen voordat ze uit de sport stappen', concludeert hij. Alleen in 2021 hebben ze die mogelijkheid dus nog. Vanaf 2022 zullen de motoren van Red Bull Racing en AlphaTauri intern verzorgd worden. Daarvoor is de Oostenrijkse renstal momenteel Red Bull Powertrains aan het opzetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws