Coronel niet gerust op voorsprong Verstappen: 'Het ziet er niet goed uit' Formule 1
Formule 1

Coronel niet gerust op voorsprong Verstappen: 'Het ziet er niet goed uit'

Coronel niet gerust op voorsprong Verstappen: 'Het ziet er niet goed uit'

Tom Coronel weet het nog altijd niet zeker of Max Verstappen erin zal slagen om zijn eerste wereldtitel te pakken dit jaar. De vorm die Mercedes de afgelopen races heeft laten zien geeft de oud-coureur naar eigen zeggen buikpijn. Ook tijdens de race in Austin, die Verstappen wist te winnen, zag Coronel een snellere Mercedes en een goede Lewis Hamilton. 'Het ziet er niet goed uit', denkt de Nederlandse autoracer.

De titelstrijd is dit jaar ongekend spannend en ook in Austin lagen Verstappen en Hamilton ongelooflijk dicht bij elkaar. Vooral na de Grand Prix in Turkije geloofden veel mensen dat het momentum nu in het voordeel van Mercedes lag. Desondanks won Red Bull voor het eerst sinds 2013 de Grand Prix in de Verenigde Staten. Momenteel staat Verstappen door die overwinning twaalf punten voor op de Brit, maar echt gerust is Coronel nog niet.

'De buikpijn is enigszins weggetrokken, maar ik ben nog steeds van mening dat de Mercedes afgelopen weekend sterker was', zegt Coronel in gesprek met Motorsport.com. 'Mensen denken dat het door deze overwinning wel goed komt, maar ik ben van mening dat Max dit weekend gewoon beter presteerde dan de auto. Daarin zie ik dat Mercedes momenteel nog steeds het voordeel heeft ten opzichte van Red bull.'

Allerlaatste bocht zal beslissend zijn

Ondanks dat de Mercedes de afgelopen weken alleen maar sterker is geworden, weet Verstappen telkens goede resultaten te behalen. Pas tijdens allerlaatste race in Abu Dhabi zal volgens Coronel de beslissing vallen. 'Verstappen en Hamilton gaan allebei tot het gaatje. Dit gevecht maakt dit Formule 1-seizoen al het hele jaar geweldig. Geloof mij nou maar, dit gevecht zal duren tot en met de allerlaatste bocht in de allerlaatste race. Dat is uiteindelijk wat we allemaal willen zien', besluit Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws