Button ziet hoop op eerste zege Mercedes verkleinen: 'Mexico was de beste kans' Formule 1
Formule 1

Button ziet hoop op eerste zege Mercedes verkleinen: 'Mexico was de beste kans'

Button ziet hoop op eerste zege Mercedes verkleinen: 'Mexico was de beste kans'

Jenson Button denkt dat het team van Mercedes haar beste kans op een overwinning heeft laten liggen in Mexico. Lewis Hamilton heeft tot nu toe in elk seizoen een race weten te winnen, maar hij moet dit jaar nog altijd wachten op zijn eerste zege. Button zag dat Mercedes een strategische fout maakte in Mexico en gedurende de race was vooral George Russell daar niet over te spreken. Button verwacht dat de Duitse renstal in Abu Dhabi nog een kleine kans maakt.

De coureurs van Mercedes startten de race op de mediums, terwijl Max Verstappen en Sergio Pérez op de softs stonden. Vooral Russell leek goed te gaan op de gele banden. 'George voelde zich heel erg goed op de mediums, want hij wilde langer door op die band', begint Button bij Sky Sports. 'Toen zette het team de hards onder de auto en die werkten gewoon niet goed voor hem. Dan is het gewoon moeilijk. Je kan dan wel allerlei dingen roepen over de boordradio, maar je kan vanaf dat punt geen kant meer op.'

'Je moet gewoon roeien met de riemen die je hebt en kijken of je de banden aan de praat krijgt', vervolgt Button. 'Ze hadden eigenlijk nog langer door moeten rijden om de softs onder de auto te kunnen zetten. Dat werkte uiteindelijk ook goed voor Daniel Ricciardo.' Russell kreeg uiteindelijk nog wel softs helemaal aan het einde van de race, maar dat was om de snelste raceronde te rijden. Toto Wolff gaf na afloop van de race aan dat Mercedes een fout had gemaakt met de strategie.

Button: 'Ik denk dat Mexico de beste kans was voor Mercedes'

De Duitse renstal heeft dan ook toegegeven dat het team een kans heeft laten liggen op de zege. De Grand Prix van Abu Dhabi lijkt nog de enige reële kans op een overwinning te bieden. 'Ik denk echt dat het circuit in Abu Dhabi bij de auto past, want het vraagt veel mechanische grip en dat heeft Mercedes. Er zijn echter ook weer lange rechte stukken en dat gaat ze dan weer pijn doen. Er is hoop, maar ik denk dat Mexico hun beste kans was', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws