Buxton: 'Red Bull kijkt niet meer naar of een circuit een Mercedes-circuit is' Formule 1
Formule 1

Buxton: 'Red Bull kijkt niet meer naar of een circuit een Mercedes-circuit is'

Buxton: 'Red Bull kijkt niet meer naar of een circuit een Mercedes-circuit is'

Will Buxton en Lawrence Barretto weten dat Red Bull Racing niet meer naar circuit-specifieke eigenschappen kijkt in de titelstrijd tegen Mercedes. Wanneer de Oostenrijkse renstal zich verplaatst naar een van de banen willen ze gewoon optimaliseren, ook als het circuit de concurrentie in principe beter ligt. Een goede instelling, denkt F1-journalist Barretto, die de belangrijke rol van de tweede coureurs bij de topteams benadrukt.

Buxton sprak voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Austin met Sergio Pérez, die in toenemende mate een rol speelt in de strijd om de constructeurstitel. Pérez gaf aan dat de eigenschappen van het circuit niet meer een onderwerp van discussie zijn bij de Oostenrijkse renstal: 'Ze weten dat Mercedes vorig weekend in Turkije nét een betere auto had, maar hij zei ook dat ze niet elk weekend kijken of men op een Mercedes-circuit of een Red Bull-circuit rijdt.'

'Ze willen gewoon elk weekend alles eruit halen wat erin zit. Iedereen denkt natuurlijk dat dit (Circuit of the Americas, red.) een Mercedes-circuit is, net zoals Mexico een Red Bull-circuit zal zijn. Daar kijkt Red Bull dus niet meer naar', concludeert de Britse F1-presentator tijdens de Weekend Warm-Up. Het is een instellingswijziging die de ambities van het team van Max Verstappen goed reflecteert. Ze moeten op elk circuit meestrijden om de overwinning als ze die 2021-titel veilig willen stellen.

Barretto: 'Dat is de aanpak die Red Bull moet hanteren'

Red Bull heeft haar instelling dus gewijzigd en volgens Barretto is dat een goede zaak: 'Dat is de aanpak die ze moeten hanteren. Die Red Bull kan op min of meer elk circuit wel presteren.' Het concurrentievermogen van de Oostenrijkse renstal heeft in 2021 hoog gelegen. Eigenlijk begon het team het op pure snelheid consistent pas af te leggen na Silverstone. Daarvoor kende het team zelfs een periode van dominantie, met drie Grand Prix-overwinningen op rij voor Verstappen in Frankrijk en Oostenrijk.

Ook benadrukt de Britse F1-kenner dat de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen in goede doen is. Hij wist de Grand Prix van Turkije zelfs af te sluiten op het podium en wist gedurende de wedstrijd Lewis Hamilton knap achter zich te houden. 'Pérez neemt het zelfvertrouwen van dat podium met zich mee. Als hij ook hier een goed resultaat neer kan zetten, is dat voor Red Bull alleen maar wenselijk', concludeert Barretto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws