Capito: 'Albon heeft veel profijt gehad van pauze' Formule 1
Formule 1

Capito: 'Albon heeft veel profijt gehad van pauze'

Capito: 'Albon heeft veel profijt gehad van pauze'

Alexander Albon heeft veel profijt gehad van een jaar pauze binnen de Formule 1. Hij werd aan het einde van het 2020-seizoen vervangen door Sergio Perez, waardoor hij een reserverol moest aannemen bij Red Bull Racing. Dit heeft voor hem goed uitgepakt, want volgens Williams-teambaas Jost Capito had hij nooit geweten welke waarde de Thai zou hebben zonder de pauze buiten de auto.

Toen George Russell vertrok na drie seizoenen bij Williams naar zijn nieuwe team Mercedes, werd Albon aangetrokken als vervanger. Hij was meteen op z’n best en scoorde een WK-punt tijdens de Grand Prix van Australië. ‘Alex doet het ontzettend goed en went snel. Ik denk dat dit de beste keuze was voor het team. Ik heb echt onderschat hoe hij is gegroeid tijdens het jaar als reserve’, aldus Capito tegen Racer.com.

‘Hij heeft veel ervaring opgedaan door om zich heen te kijken tijdens het werken voor Red Bull. Hij zag hoe de coureurs een impact hadden op het team en hoe het team daar op reageerde. Dat is iets wat niet veel coureurs normaal doorhebben.’ Volgens Capito haalde Albon daar een groot voordeel uit.

Capito spreekt positieve woorden uit over de Thai. ‘Hij is een hele slimme jongen, dus hij heeft hier veel van geleerd. Ik denk dat het zijn vermogen heeft verbeterd om iets van het team te eisen en het voor elkaar te krijgen. Hij weet daardoor ook de beste manier om het team te benaderen. Hij heeft ontzettend veel geleerd.’ De teambaas van Williams geeft ook toe dat de coureur blij is om weer in de auto te zitten. ‘Het is zijn tweede kans en soms is die kans nodig om het volledige potentieel te benutten.’

Russell was een grote steun voor Albon

Capito wist niet zeker hoe de komst van Albon het team zou beïnvloeden. Hij vertelt dat voormalig Williams-coureur Russell zijn vervanger hielp met settelen. ‘Natuurlijk was het een zorg dat Russell vertrok, het is lastig om hem te vervangen. Maar hij was ook erg blij over de komst van Albon, aangezien ze goede vrienden zijn. Dus toen Albon binnenkwam, kreeg hij veel informatie van George. Dat helpt natuurlijk ook,' aldus Capito.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws