Verstappen staat op de cover van  Formule 1-game: 'Een eerbetoon aan vorige wereldkampioenen' Formule 1
Formule 1

Verstappen staat op de cover van Formule 1-game: 'Een eerbetoon aan vorige wereldkampioenen'

Verstappen staat op de cover van  Formule 1-game: 'Een eerbetoon aan vorige wereldkampioenen'

Verstappen staat wederom op de cover van de Formule 1-game. De wereldkampioen krijgt geen plek op de normale omslag van F1 22, maar op de cover van de Champions Edition. Met nog een kleine twee maanden tot release hebben Electronic Arts en Codemasters duidelijkheid gegeven welke coureurs op de cover staan. Ze zetten daarbij de focus op de jonge generatie.

Met de onthulling van de cover zetten de ontwikkelaars zich bewust in op de jonge en nieuwe generatie binnen de Formule 1. Zo wordt WK-leider Charles Leclerc ambassadeur van EA Sports en krijgt hij de plek centraal op de cover, hij wordt vergezeld door Lando Norris en George Russell. ‘F1 22 viert jong talent en we kunnen niet wachten om een diepgaande relatie met Charles Leclerc op te bouwen. Het nieuwe tijdperk van de Formule 1 wordt onder andere door hem vormgegeven’, vertelt Lee Mather, creatief directeur bij Codemasters tegen Planet F1.

 Een eerbetoon aan eerdere winnaars

Het jonge drietal staat niet op de cover van de Champions Edition, want daar staan alleen de vier wereldkampioenen op die momenteel actief zijn in de Formule 1. Regerend kampioen Verstappen staat samen met Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso op de cover van de speciale editie. Mather noemt het een eerbetoon aan de vorige wereldkampioenen. ‘Zij gaan verder met het inspireren van een volgende generatie coureurs. Het is fantastisch dat ze allemaal schitteren op de cover.’

Vorige maand kondigden gameontwikkelaars Codemasters en Electronic Arts al aan dat het op 1 juli wordt uitgebracht. Het spel komt met een geheel nieuwe spelmodus met de naam F1 Life, waarmee spelers ook naast de race in de huid van een F1-coureur kunnen kruipen. De ontwikkeling van F1 22 lijkt goed te verlopen, vanaf 1 juli kunnen gamers dus in de huid kruipen van hun favoriete coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws