CEO F1 wil meer sprintraces: 'De cijfers tonen aan dat er belangstelling voor is' Formule 1
Formule 1

CEO F1 wil meer sprintraces: 'De cijfers tonen aan dat er belangstelling voor is'

CEO F1 wil meer sprintraces: 'De cijfers tonen aan dat er belangstelling voor is'

Max Verstappen zijn haar komt recht naar boven als hij de meest recente uitspraken van F1-CEO Stefano Domenicali hoort. De grote baas van de FOM vindt kennelijk dat er nog ruimte te over is op de kalender en wil meer sprintraces organiseren de komende jaren. 'Iedereen in de Formule 1 moet blij zijn met deze situatie.'

Met 24 races is de Formule 1 bezig aan het langste seizoen ooit in de geschiedenis van de sport. Nooit eerder moesten de coureurs zoveel Grands Prix afwerken. Onder meer wereldkampioen Verstappen, alsook andere coureurs en teams, klaagden het overvolle schema al aan, maar Domenicali deelt die mening niet. 'We willen het bij 24 houden, maar het klopt niet dat het teveel is', stak de CEO van wal in een interview met Auto, Motor und Sport.

Het is algemeen geweten dat de teams en de coureurs niet erg wild worden van de sprintraces. Het format van de Sprint werd sinds zijn intrede in de sport al meermaals gewijzigd, maar echte fans zullen Verstappen en co nooit worden van het concept. Dit seizoen worden er zes sprintraces georganiseerd (China, Miami, Oostenrijk, Austin, Brazilië, Qatar), maar dat aantal zou de komende jaren wel eens de hoogte in kunnen gaan, althans als het van Domenicali afhangt.

'De cijfers tonen aan dat er belangstelling voor is. Uit data van de FIA blijkt dat er meer tickets verkocht worden voor een sprintweekend, al is de stijging niet enorm groot', moet de CEO toegeven. Domenicali is ervan overtuigd dat de belangstelling van de fans voor de F1 onder meer het gevolg is van de uitgebreide kalender, maar de Italiaan beseft ook dat het competitieve veld voornamelijk tot de verbeelding spreekt. 'De fans tellen af tot de volgende race. Het veld is nog nooit zo dicht bij elkaar geweest als nu.'

Vergelijking met andere sporten

'We hebben het over verschillen van 0,073 en 0,098 seconden. Dat is minder dan een tiende over een ronde van zo'n 4,5 kilometer. Dergelijke minieme verschillen zie je alleen bij de 100 meter sprint', ging Domenicali verder, die ook de kalender van de F1 met die van andere sporten vergelijkt. 'In voetbal en basketbal spelen ze om de twee dagen een wedstrijd. Zoveel kwantiteit kunnen wij helaas niet bieden, maar we groeien nog steeds. Iedereen in de Formule 1 moet blij zijn met deze situatie', concludeerde Domenicali, al vergeet de 59-jarige man uit Imola wel dat bijvoorbeeld voetballers ook vaak klagen over het overvolle speelschema. Ook naar hen wordt er nauwelijks geluisterd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws