Silverstone nog niet uitverkocht, racedirecteur wijst naar dominantie Verstappen en Red Bull Formule 1
Formule 1

Silverstone nog niet uitverkocht, racedirecteur wijst naar dominantie Verstappen en Red Bull

Silverstone nog niet uitverkocht, racedirecteur wijst naar dominantie Verstappen en Red Bull

De GP van Groot-Brittannië is al decennia een vaste waarde op de Formule 1-kalender, en zal dat nog tot 2034 zo blijven. De race op Silverstone is een van de populairste en meest iconische van het seizoen. Desondanks geraakt de Britse Grand Prix de laatste jaren steeds moeilijker en moeilijker uitverkocht. Dat bevestigt Stuart Pringle, directeur van de thuisrace van de Britten, en daar zit de dominantie van Max Verstappen in de Formule 1 voor iets tussen.

'Als er elke race weer een grote kans is op eenzelfde winnaar, dan verdwijnt de spanning uit de sport. Het haalt de scherpe kantjes ervan af. Vorig seizoen domineerde één team en dit kampioenschap ging op dezelfde manier van start', legt Pringle uit, verwijzend naar de dominantie van Red Bull Racing en Verstappen. 'We hebben een aantal jaren gehad waarin een Britse coureur (Lewis Hamilton, red.) het kampioenschap domineerde en dat vonden we als promotor niet zo erg. Maar nu Red Bull domineert, is het een stuk moeilijker geworden', aldus de directeur van Silverstone tegenover Autosport.

Andere factoren

'Historisch gezien hebben we altijd tot vlak voor de GP moeten promoten, maar er was een duidelijke terugval na corona. Dat was natuurlijk niet enkel in de Formule 1 het geval, maar ook bij andere sport- en entertainmentevenementen. Je moet als promotor je strategie voor ticketverkoop goed afstellen. Als je de prijs van de tickets verlaagt, kan je de verkoop in een stroomversnelling brengen. Maar wij hebben ook dure rekeningen te betalen, en dan heb ik het nog niet over de promotiekosten. We moeten een strategie kiezen en ervoor zorgen dat die werkt', weet de ervaren directeur.

Volgens Pringle speelt ook een andere factor een belangrijke rol. 'Mensen boeken over het algemeen dingen later de dag van vandaag. Andere promotors zeiden me hetzelfde. Mensen zijn het gewend onmiddellijk te krijgen wat ze willen: ik wil dit doen, dus ik boek het meteen. Ze denken er niet maar aan om een jaar van tevoren hun ticket al vast te leggen. Aan de andere kant is het onze taak als promotor om de mensen te stimuleren geld uit te geven. Ik heb er dus geen probleem mee om de fans vroegboekkorting te geven. Ze hebben een keuze of ze wel of niet willen komen voor die prijs.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws