Chadwick ook in 2023 verbonden aan Williams 'met oog op de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Chadwick ook in 2023 verbonden aan Williams 'met oog op de Formule 1'

Chadwick ook in 2023 verbonden aan Williams 'met oog op de Formule 1'

Indy NXT-coureur Jamie Chadwick zal in 2023 ook onderdeel blijven van de Williams Driver Academy en daarmee hoopt ze in de toekomst nog steeds kans te maken op een Formule 1-zitje. Chadwick is na het winnen van haar derde W Series-titel naar de Verenigde Staten gegaan om deel te nemen aan de Indy NXT, en hoopt ondanks de locatie van haar raceactiviteiten betrokken te blijven bij de koningsklasse.

Voor het 2019-seizoen vond Chadwick haar thuis in de W Series, de vrouwelijke autosportklasse. Ze won haar debuutseizoen, en zette haar knappe prestaties voort in 2021 en 2022, waarin ze haar tweede en derde titel wist binnen te slepen. De Brit houdt het record van de meeste overwinningen, polepositions, en punten in de W Series. In 2022 kampte de autosportklasse met financiële problemen en moest het kampioenschap vroegtijdig beëindigd worden. Kort daarna stak Chadwick de oceaan over, in de Verenigde Staten racet ze nu voor Andretti Autosport in de Indy NXT.

Chadwick was al verbonden aan Williams via de Driver Academy van het team, en die samenwerking wordt in 2023 voortgezet. 'Het is fantastisch dat ik mijn relatie met Williams voort mag zetten. Ik heb hun support al sinds 2019', begint Chadwick bij RACER. 'Het is een mogelijkheid om mijzelf te verdiepen in het team en om de Formule 1-droom in leven te houden. Die droom is erg belangrijk. Ik kijk ernaar uit om te zien wat we samen kunnen bereiken', stelt de 24-jarige. Chadwick gaat door met haar gepersonaliseerde simulatorprogramma bij Williams, waar haar vaardigheden erg zinvol zijn voor het team.

Chadwick als inspiratie voor de volgende generatie vrouwen in motorsport

Ook de andere kant van de samenwerking is erg blij met Chadwick. 'We zijn erg enthousiast dat we verder gaan met Jamie (Chadwick, red.). Ze is een kernonderdeel van onze academie bij Williams Racing', vertelt sportief directeur Sven Smeets. 'Ze is supergetalenteerd en een belangrijk voorbeeld om de volgende generatie vrouwen in motorsport te inspireren. We kijken er naar uit om haar te gaan ondersteunen in 2023 terwijl ze aan haar nieuwe uitdaging begint.' Chadwick is niet de enige die verbonden is aan de Williams Driver Academy, recentelijk is daar de Argentijn Franco Colapinto bijgekomen. Colapinto gaat in de Formule 3 aan de slag bij Nederlands Formule 3-team MP Motorsport.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws