Coach Leclerc deelt tip voor 'zware' race in Singapore: 'Train in de sauna' Formule 1
Formule 1

Coach Leclerc deelt tip voor 'zware' race in Singapore: 'Train in de sauna'

Coach Leclerc deelt tip voor 'zware' race in Singapore: 'Train in de sauna'

Komend weekend staat in Singapore de zwaarste Grand Prix van het jaar op het programma. De race op het Marina Bay-circuit vraagt veel van de coureurs. Met temperaturen rond de dertig graden, een hoge luchtvochtigheid en een hobbelige baan blijkt de race in Singapore een ware uitputtingsslag. Volgens Andrea Ferrari, de coach van Charles Leclerc, is het niet ongebruikelijk dat een coureur zo'n drie kilo verliest gedurende de race.

De 43-jarige Ferrari doet bij de Duitse tak van Speedweek.com een boekje open over de uitputtingsslag in Singapore. 'Het is niet vreemd dat een coureur na de race drie kilo is afgevallen. Om de enorme inspanning te overleven, moet een rijder gehydrateerd blijven. Het is raadzaam dat een coureur vroeg arriveert om het lichaam aan te passen aan de omstandigheden en om in deze omstandigheden te trainen.'

'Het klimaat is meedogenloos, met hoge temperaturen en een nog hogere luchtvochtigheid', licht Ferrari zijn verhaal toe. De coureurs zweten veel en verliezen veel minerale zouten en calcium, met als gevolg dat de prestaties naarmate de wedstrijd vordert minder worden. Geen enkele racebaan vraagt ​​meer van de coureurs dan Singapore. Met de muren dichtbij en het gebrek aan lange rechte stukken, is er nauwelijks ruimte om even op adem te komen.'

Ferrari kreeg tip vanuit de Verenigde Staten

De huidige coach van Leclerc deed enkele jaren geleden onderzoek voor een boek over NASCAR. Hij leerde van meervoudig stockcar-kampioen Bobby Allison hoe deze trainde voor races in zwoelere gebieden. Dat deed hij door te roeien in de sauna. Volgens Ferrari werkt deze methode prima: 'De sauna als simulator voor warmte en vochtigheid is een geweldig hulpmiddel ter voorbereiding op Singapore', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws