Zhou twijfelde niet aan contractverlenging: 'Ik heb potentieel laten zien' Formule 1
Formule 1

Zhou twijfelde niet aan contractverlenging: 'Ik heb potentieel laten zien'

Zhou twijfelde niet aan contractverlenging: 'Ik heb potentieel laten zien'

Guanyu Zhou geeft aan dat hij niet twijfelde over een verlenging van zijn contract. Alfa Romeo maakte dinsdag bekend dat de coureur nog minimaal één jaar bij het team zal rijden. Zijn resultaten vielen zeker niet tegen naast Valtteri Bottas, die een stuk meer ervaring heeft in de sport.

Als Zhou gevraagd wordt of hij onzeker was over zijn contractverlenging geeft hij een duidelijk antwoord. 'Om eerlijk te zijn niet', laat hij weten bij Motorsport.com. De Chinees vertelt dat hij begin dit jaar nog een stuk minder zelfverzekerd was. 'Ik bedoel, er was twijfel aan het begin van het seizoen, omdat ik niet wist hoe mijn eerste rookie-seizoen zou verlopen, maar eigenlijk ging het vrij soepel', legt coureur uit.

'Het team is erg blij met de doelstellingen die we hebben kunnen bereiken', vervolgt Zhou tevreden. 'En ik heb ook potentieel laten zien, vooral door mijn rijstijl', legt hij uit. 'Halverwege het seizoen had ik het gevoel dat er een grote kans was om door te gaan met het team', laat de 23-jarige coureur. 'Dus het was geweldig dat Alfa eindelijk de aankondiging deed hier in Singapore en ik kijk erg uit naar alle nieuwe uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd', zo eindigt Zhou.

'Buiten de auto levert hij ook fantastisch werk'

De teambaas van Alfa Romeo, Frederic Vasseur, is ook duidelijk tevreden met de rookie. 'Het doel was in het begin duidelijk, namelijk dat we samen een aantal keer Q2 moesten bereiken', vertelt hij. 'Tijdens het eerste raceweekend was hij in staat om in Q2 te komen en een punt te scoren', vertelt Vasseur die duidelijk onder de indruk is van de kwaliteiten van zijn coureur.

'Hij bereikte een aantal keer Q3 en ook in Monza kon hij opnieuw vechten voor dat doel. Het betekent dat hij is verbeterd', vervolgt de teambaas. Niet alleen op het circuit laat Zhou zich van zijn beste kant zien. 'Buiten de auto levert hij ook fantastisch werk wat betreft de samenwerking met het team en zijn teamgenoot', merkt Vasseur op. 'En in de fabriek probeert hij te helpen door extra motivatie van elke werknemer te krijgen. Ik ben meer dan blij en trots op het werk dat Zhou tot nu toe heeft geleverd', concludeert de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws