Coulthard: 'Alleen vrouwelijke F1-kampioen met dezelfde steun als een Verstappen' Formule 1
Formule 1

Coulthard: 'Alleen vrouwelijke F1-kampioen met dezelfde steun als een Verstappen'

Coulthard: 'Alleen vrouwelijke F1-kampioen met dezelfde steun als een Verstappen'

David Coulthard heeft samen met ondernemer Karel Komarek een initiatief gelanceerd genaamd >= More than Equal. Met dit initiatief hoopt de voormalige Red Bull Racing-coureur de eerste vrouwelijke Formule 1-kampioen te vinden. Naast zijn betrokkenheid bij de W Series gaat Coulthard dus een stap verder en probeert hij steun te genereren voor vrouwelijke coureurs voordat zij het opstapje maken naar de vrouwelijke subklasse.

Wanneer Motorsport.com informeert naar of Coulthard werkelijk denkt dat een vrouw Formule 1-kampioen kan worden, reageert hij resoluut: 'Ja, absoluut. Maar dat gaat alleen gebeuren als ze dezelfde kansen, training en ondersteuning krijgen die een Max Verstappen, Lewis Hamilton en Lando Norris gehad hebben', is hij van mening.

'Die jongens zijn getalenteerd, maar er zijn er ook heel veel met talent die het niet redden', voegt hij daaraan toe. In die juniorenklassen springt het talent er bij de bijzondere rijders al wel uit, maar je moet in de sport nou eenmaal een beetje geluk hebben. Verstappen had immers zijn vader en Red Bull achter zich staan, Hamilton en Norris konden jaren rekenen op de steun van McLaren.

'Het verschil is dat zij de ondersteuning gekregen hebben om het steeds verder te schoppen. Dit initiatief draait om het vinden van jong vrouwelijk talent en om ervoor te zorgen dat zij dezelfde mate van ondersteuning krijgen als mannen', benadrukt Coulthard.

Coulthard wil vrouwen naar F1 halen

Samen met zijn betrokkenheid bij de W Series wordt spoedig duidelijk dat Coulthard veel hart heeft voor het initiatief wat hij opgezet heeft. Hij legt uit dat er een persoonlijke reden voor is dat hij zich zo inzet voor gelijkheid in de autosport: 'Dit is belangrijk voor mij vanwege mijn zusje, Lynsay, die in 2013 overleden is. Zij was actief in de karting en ik ben ervan overtuigd dat zij van nature meer talent had dan ik.'

'Zij won wedstrijden, maar mijn familie ging in mijn racecarrière achter mij staan, waardoor zij minder steun genoot', concludeert hij. Had zijn zusje net zoveel steun gekregen als hijzelf dan had zij het naar het hoogste niveau van de sport kunnen schoppen, daar lijkt Coulthard van overtuigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws