Scarborough: 'Lage temperaturen in Groot-Brittannië kunnen Ferrari in de kaart spelen' Formule 1
Formule 1

Scarborough: 'Lage temperaturen in Groot-Brittannië kunnen Ferrari in de kaart spelen'

Scarborough: 'Lage temperaturen in Groot-Brittannië kunnen Ferrari in de kaart spelen'

Craig Scarborough durft geen voorspelling te doen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij verwacht dat Ferrari en Red Bull Racing erg aan elkaar gewaagd zullen zijn, maar meent ook dat de relatief lage temperaturen in Engeland de Italiaanse renstal goed zullen doen. Daarom staat ons zomaar een bijzonder spannende wedstrijd te wachten.

'Van alles circuits die eraan komen, is dit het circuit waar Ferrari potentieel uit kan blinken', meldt Scarborough in gesprek met Peter Windsor. 'De grote onzekere factor is het weer, en dan niet zozeer de regen of de wind, maar meer de temperatuur. De baantemperatuur ligt hier erg laag', voegt hij daaraan toe. Dat gaat voor Ferrari belangrijk zijn.

'Het kan ze namelijk in de kaart spelen', vervolgt hij. 'Ze kunnen met iets meer degradatie rijden dan Red Bull, wat betekent dat Red Bull dat bandenvoordeel later in de race pas krijgt, en het is interessant dat dit voor Mercedes ook geldt.' Met andere woorden: in de beginfase kan Ferrari bij de concurrentie wegtrekken, om het vervolgens in de slotfase alsnog uit handen te geven. Al met al belooft dat dus een spannende race.

Red Bull en Mercedes vallen Ferrari aan?

Niet alleen Red Bull zou in dit scenario de kans krijgen om Ferrari te passeren. Ook Mercedes, dat met Lewis Hamilton tweede werd tijdens de tweede vrije training, zou van die lage temperaturen kunnen profiteren: 'In de laatste ronden van de races lijkt die Mercedes pas echt goed op gang te komen. Ze hebben alles om voor te racen. Red Bull heeft waarschijnlijk de beste auto in de race, terwijl Ferrari in de kwalificatie een betere auto heeft.'

'Het is erg spannend en er is natuurlijk ook nog de betrouwbaarheidskwestie. Je kan het momenteel eigenlijk niet geloven, er zijn zo'n zes coureurs die hier het podium kunnen bestijgen', concludeert hij. Uitspraken over een eventuele winnaar doet Scarborough, die doorgaans technische analyses maakt, dus niet.

Windsor en Scarborough over GP Groot-Brittannië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws