Coulthard: 'Debat over Russell en Hamilton kan nog niet beslecht worden' Formule 1
Formule 1

Coulthard: 'Debat over Russell en Hamilton kan nog niet beslecht worden'

Coulthard: 'Debat over Russell en Hamilton kan nog niet beslecht worden'

Lewis Hamilton wordt dit seizoen overklast door zijn nieuwe Mercedes-teamgenoot George Russell en staat twee plaatsen achter hem in het klassement. Maar David Coulthard denkt niet dat het debat over welke coureur de beste is, kan worden beslecht totdat ze zich in de top twee hebben gekwalificeerd voor een Grand Prix.

Russell maakte aan het begin van dit seizoen de overstap van Willams naar Mercedes waar hij Valtteri Bottas moest vervangen. De 24-jarige maakte indruk tijdens de eerste helft van het seizoen en pakte vier podiumplaatsen, ondanks het feit dat de Mercedes-auto's worstelden met porpoising.

Ondertussen heeft Hamilton dit jaar niet de impact kunnen maken die hij had gewild. Coulthard is er niet van overtuigd dat Russell nu een betere coureur is dan de zevenvoudig wereldkampioen en zegt dat het pas duidelijk zal worden wie superieur is als Mercedes de problemen heeft opgelost en het paar een race start op de eerste en tweede positie.

'Russell is een toekomstig wereldkampioen'

'Ik denk dat Russell een toekomstige wereldkampioen is', zei de 51-jarige tegen Express. 'Ik vind hem een ​​fantastische coureur en ik denk dat hij die plek in het team heeft verdiend. Maar we zullen pas echt weten hoe hij zich verhoudt tot Hamilton als ze weer een winnende auto hebben, want op dit moment is dit de beste auto waar Russell ooit in heeft gereden, en dit is niet de beste auto waar Hamilton ooit in heeft gereden. Dus op dit moment kan het debat tussen Russell en Hamilton nog niet beslecht worden.'

'Het zijn twee verschillende mindsets, twee verschillende fases van hun carrière. En daarom zeggen mensen nu dat Russell beter presteert dan Hamilton, maar laten we afwachten wanneer ze zich als eerste en tweede kwalificeren in welke volgorde dan ook, hoe de startvolgorde dan is. Het valt nog te bezien wanneer Mercedes weer een wereldkampioenschapsauto levert, want de uitzonderlijke coureurs weten dat hoe sneller de auto is, hoe moeilijker het is om te rijden', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws