Coulthard lyrisch over Red Bull-showruns: 'Als anderen het te moeilijk vinden, doet Red Bull het juist' Formule 1
Formule 1

Coulthard lyrisch over Red Bull-showruns: 'Als anderen het te moeilijk vinden, doet Red Bull het juist'

Coulthard lyrisch over Red Bull-showruns: 'Als anderen het te moeilijk vinden, doet Red Bull het juist'

Voormalig Red Bull Racing-coureur David Coulthard vindt het fantastisch dat Red Bull ernaar streeft om de meest iconische showruns ter wereld neer te zetten. Waar anderen roepen dat iets te moeilijk is, doet Red Bull het juist. Alles betreffende zulke speciale showruns past volgens Coulthard precies bij de visie die Red Bull als merk heeft.

Coulthard rijdt inmiddels al heel wat jaren in de oudere Red Bull-bolides tijdens de showruns die het energiedrankjesmerk organiseert. Red Bull lijkt als geen ander te weten hoe spectaculair mogelijk ze dit kunnen maken. Denk aan de showruns in de sneeuw, bovenop een helikopterplatform, de promotievideo's in Las Vegas, en ook de livery launch in Las Vegas, waarbij de RB19 aan het plafond van een nachtclub bungelde. Niets is te gek voor Red Bull. 'Als anderen roepen: dat is te moeilijk, dan doet Red Bull het juist, omdat het cool is', zegt Coulthard in de wintereditie van Formule 1 Magazine.

'Het past heel goed bij de visie die ze als merk hebben: speciale dingen doen en een Formule 1-auto laten rijden op plekken waar niemand het verwacht', gaat de Schot verder. Andere teams doen vanzelfsprekend ook wel eens bijzondere dingen, maar voor de meest iconische en spectaculaire stunts lijkt men zich toch echt bij het energiedrankjesmerk te moeten melden. 'Met twee teams en een eigen circuit investeert Red Bull behoorlijk in de Formule 1, en nog steeds willen ze meer doen. We hebben showruns in de woestijn gedaan, op een helikopterplatform, in de sneeuw, en ga zo maar door.'

Coulthard grapt: 'Ik voelde me net één van de The Beatles!'

De voormalig Red Bull-coureur waardeert vooral dat evenementen met showruns de mensen betrekken bij de Formule 1. 'Jij bent als entertainment het kloppende hart op zo'n dag', legt Coulthard uit. 'Als je in een stad woont waar we een showrun doen, dan is het onmogelijk om niet door te hebben dat er een Formule 1-auto door de straten scheurt.' Coulthard denkt graag terug aan een showrun in Argentinië, die reed hij toen hij zelf nog coureur was. 'Het was 2007 of 2008', herinnert de Schot. 'Ik kon amper van het hotel naar de auto lopen, overal waren mensen. Ik voelde me net één van de The Beatles! De fans waren erg gepassioneerd, en dat was geweldig. Het was goed gepromoot, gratis, en de mensen liepen ervoor uit, meer kan je je niet wensen!'

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws