Update | De Vries overweegt hoger beroep na verliezen rechtszaak Formule 1
Formule 1

Update | De Vries overweegt hoger beroep na verliezen rechtszaak

Update | De Vries overweegt hoger beroep na verliezen rechtszaak

Voormalig Formule 1-coureur Nyck de Vries heeft een rechtszaak tegen 'Investrand' verloren. De investeringsmaatschappij van ondernemer Jeroen Schothorst steunde de Nederlander jaren geleden financieel, waarna het tot een juridisch geschil kwam. Als gevolg moet De Vries een bedrag van zo'n 250.000 euro ophoesten, zo meldt de Telegraaf.

Schothorst spande een rechtszaak aan tegen De Vries omdat de coureur eerder verkregen financiële steun niet wilde terugbetalen aan Investrand, de onderneming van eerstgenoemde. De investeringsmaatschappij leende De Vries in 2018 250.000 euro, waarbij overeen werd gekomen dat de 28-jarige Nederlander het bedrag niet moest terugbetalen indien hij voor het einde van 2022 niet in de Formule 1 actief was. De Vries werd in 2023 aangesteld als coureur bij het toenmalige AlphaTauri en dus was de terugbetalingstermijn in zijn ogen verlopen.

Echter, Schothorst ging daar niet mee akkoord. Aangezien De Vries in '22 al reservecoureur was bij Mercedes en debuteerde in Monza voor Williams in de F1, opperde de eigenaar van Investrand dat zijn landgenoot wel verplicht was het bedrag terug te betalen. Schothorst trok naar de Rechtbank van Amsterdam, die hem uiteindelijk gelijk gaf en oordeelde dat De Vries effectief in 2022 als F1-rijder beschouwd kon worden.

De sanctie

De Vries trok aan het kortste eind in de rechtszaal en moet als gevolg de 250.000 euro terugbetalen aan Investrand. Bovenop het astronomische bedrag wordt ook nog eens rente berekend. De Nederlandse coureur, momenteel actief in de Formule E, zal eveneens vijftig procent van zijn loon, verkregen in de F1 na eind 2022, moeten afstaan aan Schothorst, naar aanleiding van een clausule in het contract dat werd getekend in 2018.

'We hebben Nyck op een cruciaal moment in zijn carrière ondersteund, toen niemand anders dat meer wilde doen', verduidelijke Schothorst. 'Ik ben blij dat we door de rechter in het gelijk gesteld zijn, al betreur ik natuurlijk dat deze procedure nodig was. Liever hadden we in goed overleg een regeling getroffen zonder procedures, maar helaas zijn onze pogingen daartoe telkens door Nyck en zijn advocaat resoluut van de hand gewezen. Hierdoor werd een gang naar de rechter onvermijdelijk. Dat neemt niet weg dat ik Nyck al het mogelijke succes toe wens in het vervolg van zijn nu al indrukwekkende autosportcarrière, al zal die niet meer in de Formule 1 zijn.'

Update 9:43u (03/02) | De Vries overweegt hoger beroep na verliezen rechtszaak

Op vrijdag 2 februari werd bekendgemaakt dat Nyck de Vries de rechtszaak tegen Jeroen Schothorst had verloren, maar hij en zijn advocaat geven nog niet op. De 29-jarige beraadt zich op hoger beroep na de uitspraak dat hij de 250.000 euro met rente terug moet betalen.

Schothorst spande de rechtszaak tegen De Vries aan omdat hij de financiële steun niet terug wilde betalen. Op 2 februari kwam naar buiten dat De Vries die zaak had verloren en het bedrag terug moest betalen. 'De Vries is zijn verplichtingen tot en met 2022 volledig eerlijk nagekomen, zoals ook wettelijk is bevestigd', zegt advocaat Bedaux, geciteerd door De Telegraaf. 'Desondanks is hij veroordeeld tot terugbetaling van de lening en tot betaling van vaste en variabele rente over de eerste maanden van 2023. Dit staat lijnrecht tegenover de overeengekomen afspraken tussen partijen, waardoor De Vries nog overweegt om in hoger beroep te gaan.'

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws