Coulthard weet manier om Red Bull-dominantie te stoppen: 'Dat verandert verhoudingen per circuit' Opinie
Opinie

Coulthard weet manier om Red Bull-dominantie te stoppen: 'Dat verandert verhoudingen per circuit'

Coulthard weet manier om Red Bull-dominantie te stoppen: 'Dat verandert verhoudingen per circuit'

David Coulthard denkt te weten hoe de spanning in de Formule 1 vergroot kan worden. De voormalig coureur van onder meer McLaren stelt dat één regelwijziging daarvoor al voldoende kan zijn. Volgens de Schot zou een 'bandenoorlog' wellicht kunnen voorkomen dat ieder weekend dezelfde coureur of hetzelfde team er met de winst vandoor gaat.

Max Verstappen en Red Bull Racing kenden in 2023 een ongekend dominant seizoen. Sommige mensen genoten van de unieke prestaties van de succesvolle combinatie, maar niet iedereen kon de dominantie bekoren. Volgens deze mensen is de Formule 1 maar een saaie bedoening, zij willen een spannende strijd vooraan zien. Coulthard denkt te weten hoe de F1 de spanning kan vergroten.

Eén simpele reglementswijziging zou daar namelijk al voor kunnen zorgen, meent de Schot. Voor het jaar 2007 waren er namelijk vrijwel altijd meerdere bandenleveranciers actief in de koningsklasse van de autosport, maar Pirelli is sinds 2011 de enige leverancier in de Formule 1. Het toestaan van meerdere leveranciers zou volgens de Schot mogelijk een goede manier kunnen zijn om de Red Bull-dominantie te bestrijden.

'Ik denk niet dat er nu echt een verlangen is naar een bandenstrijd, maar ik denk wel dat het beter zou zijn', zegt Coulthard in de Formula For Success-podcast, geciteerd door Motorsport.com. Hij legt uit waarom. 'Soms heeft Pirelli dan de juiste band voor een bepaald circuit en soms heeft bijvoorbeeld een Bridgestone de betere band. Daardoor verandert de competitieve balans op ieder circuit op basis van het enige onderdeel dat de grond raakt, namelijk de banden.'

Jordan doet andere suggestie

Eddie Jordan, de vaste gesprekspartner van Coulthard in de podcast, is echter een stuk minder enthousiast over het idee van zijn collega. De voormalig teambaas denkt dat een dergelijk 'probleem' maar op één manier kan worden opgelost. 'Ik weet niet hoe je competitie kan krijgen zonder dat het grote geld weer kan worden uitgegeven', is Jordan stellig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws