Coulthard uit zorgen over Grand Prix in Madrid: 'Ik moest erom lachen' Formule 1
Formule 1

Coulthard uit zorgen over Grand Prix in Madrid: 'Ik moest erom lachen'

Coulthard uit zorgen over Grand Prix in Madrid: 'Ik moest erom lachen'

David Coulthard heeft tegenover Total-Motorsport.com zijn zorgen geuit over de Grand Prix van Madrid. Hoewel de komst van het nieuwe stratencircuit met veel enthousiasme werd aangekondigd, is de voormalig coureur van Red Bull sceptisch. Er zou te veel focus zijn op de bereikbaarheid van het circuit en te weinig op de beleving.

Er klonken al langer geruchten, maar inmiddels is officieel bevestigd dat Madrid vanaf 2026 deel uit zal maken van de F1-kalender. Het circuit rondom het IFEMA-congrescentrum zal gedurende het raceweekend naar verwachting 110.000 fans verwelkomen. 90 procent daarvan zal met het openbaar vervoer reizen. 'Dat is leuk voor politici en de groenen, maar bereikbaarheid komt voor de meeste Formule 1-fans niet op de eerste plaats', meent Coulthard.

Een commerciële en politieke keuze

Volgens de Schot gaat het de fans meer om de beleving. 'Krijg ik waar voor het geld waar ik zo hard voor gewerkt heb? Wordt dit een ervaring die mijn leven verandert? Als ik geld investeer in kaarten voor een concert of evenement, wil ik vermaakt worden', geeft Coulthard aan. Hij moest zelfs lachen toen hij zag dat openbaar vervoer werd genoemd als een van de motivaties voor een Grand Prix in Madrid. Liberty Media zou volgens de oud-coureur vooral naar de commerciële kant van een Grand Prix in Madrid kijken.

Jo Ramírez, voormalig teamcoördinator van McLaren, deelt de zorgen van Coulthard en geeft aan dat het vooral een politieke en financiële kwestie is. 'Het enige echte circuit in Madrid is Jarama. Ik weet niet of een niet-permanent circuit wel gaat werken', zegt de Mexicaan. 'Het draait te veel om politiek en geld. Heb je de beste politiek of het meeste geld, dan krijg je de Grand Prix', concludeert hij.

Onzekerheid over toekomst Grand Prix in Barcelona

Het contract van het Circuit de Barcelona-Catalunya met Liberty Media verloopt in 2026 en met de aankondiging van een Grand Prix in Madrid is de toekomst van de Grand Prix van Barcelona onzeker. Het inruilen van een traditioneel circuit voor een stratencircuit zal voor veel fans een teleurstelling zijn. Toch is er nog een mogelijkheid dat Barcelona blijft, Spanje had met Barcelona en Valencia namelijk al eens eerder twee races op de kalender staan. Formule 1-CEO Stefano Domenicali heeft in ieder geval al aangegeven dat een exit voor Barcelona nog niet zeker is. 'De sterke relatie met de organisatie in Barcelona betekent dat het mogelijk naast Madrid deel van de Formule 1 blijft', vertelde hij de pers na de aankondiging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws