Davidson zet vraagtekens bij radioverkeer richting Pérez: 'Het was een beetje te stil' Formule 1
Formule 1

Davidson zet vraagtekens bij radioverkeer richting Pérez: 'Het was een beetje te stil'

Davidson zet vraagtekens bij radioverkeer richting Pérez: 'Het was een beetje te stil'

Sky Sports-commentator Anthony Davidson heeft vraagtekens gezet bij de communicatie van Red Bull met haar twee coureurs tijdens de Grand Prix van Miami. Naar het idee van de voormalig Formule 1-coureur kreeg Sergio Pérez totaal geen begeleiding in de strijd met Max Verstappen, terwijl de tweevoudig wereldkampioen overal perfect van op de hoogte was.

Hoewel Pérez de Grand Prix van zondag vanaf poleposition startte en Verstappen als negende, nadat zijn kwalificatie door een rode vlag werd afgebroken, duurde het niet lang voordat de teamgenoten één-twee lagen in de race in Miami. Verstappen reed aan kop nadat zijn teamgenoot naar binnen ging, en de Nederlander zelf doorreed op de harde band. Dat hield hij vol tot ronde 46. De 25-jarige maakte een pitstop en haalde Pérez daarna weer in. Daarbij zou er een gebrek aan communicatie zijn tussen de Mexicaan en de pitmuur.

'Het was echt vreemd om naar Perez' radio te luisteren. Ze hebben hem niets verteld over dit gevecht tussen hemzelf en Max Verstappen', merkt Davidson op. 'Terwijl het aan Verstappen's kant van de garage constant was (de communicatie, red.)', gaat de Brit verder. 'We hebben het kunnen volgen, die constante check over hoe de groot het gat was tussen hem en zijn teamgenoot. Perez heeft in zekere zin blind gereden. Het was erg vreemd. Een beetje te stil op zijn radio.'

Horner moet er niks van weten: 'Ze wisten allebei hoe groot het gat was'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft ontkend dat er geen communicatie was met Pérez. De Brit zei dat beide coureurs te allen tijde op de hoogte werden gehouden van wat er gaande was. 'Ze wisten allebei hoe groot het gat was, twintig seconden voor de pitstop. Het gat was 19,8 seconden en Checo had dat voor vier of vijf ronden, dus hij kent dat getal', zegt Horner bij FoxSports. 'Hij kijkt natuurlijk naar wat het gat dan is naar Max per ronde, wat hij elke ronde kreeg. Hij hoefde dan alleen maar een nummer van de ander te nemen en hij wist precies waar Max was', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws