Horner vraagt zich af waar Mercedes en Ferrari zijn gebleven: 'Stap achteruit gezet' Formule 1
Formule 1

Horner vraagt zich af waar Mercedes en Ferrari zijn gebleven: 'Stap achteruit gezet'

Horner vraagt zich af waar Mercedes en Ferrari zijn gebleven: 'Stap achteruit gezet'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vroeg zich tijdens de Grand Prix van Miami af waar Mercedes en Ferrari zijn gebleven. De Brit denkt dat de Oostenrijkse renstal een normale stap heeft gezet gedurende de winter en dat Mercedes en Ferrari een stap achteruit hebben gezet. Max Verstappen finishte in Florida een halve minuut voor Fernando Alonso, en maar liefst 53 seconden voor Charles Leclerc.

Opnieuw waren Verstappen en Sergio Pérez een maatje te groot voor iedereen. Hun rondetijden waren bliksemsnel in vergelijking met de andere coureurs. De concurrentie die Red Bull in eerdere seizoenen heeft ervaren van Mercedes en Ferrari, is sinds het begin van het 2023-seizoen al ver te zoeken. 'Het voelt alsof wij een gewone stap hebben gezet in de ontwikkeling van de auto gedurende de winter, maar dat Mercedes en Ferrari een stap achteruit hebben gezet', zegt Horner in gesprek met De Telegraaf.

De tijdsverschillen waren in Miami dan ook groot. Alonso op P3 kwam zo'n halve minuut later over de finish dan Verstappen, en de Ferrari-coureur maar liefst 53 seconden. 'Mercedes en Ferrari zullen ook heel hard aan het werk zijn met hun updates voor de komende Grands Prix in Europa', gaat Horner verder. 'Voor ons is het cruciaal om in dit stadium een voorsprong op te bouwen, want wij kunnen vanwege de budgetcapstraf later met updates komen', legt de Red Bull-teambaas uit.

Ferrari en Mercedes komen ook niet een beetje in de buurt

Tijdens de Grand Prix van Miami was het duidelijk dat Mercedes en Ferrari niet kunnen tippen aan de snelheid van de RB19. Mercedes, het team dat in 2021 nog de grootste concurrent van de Oostenrijkse renstal was, kon slechts tot P4 komen. George Russell sleepte de meeste punten uit de race in Miami, waarna Lewis Hamilton finishte op P6. De race van Ferrari verliep ook niet soepel, Sainz finishte op P5 en Leclerc reed kleurloos naar P7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws