RB19 wekt nog steeds argwaan bij Russell: 'Vraag me af of ze wel op volle kracht rijden' Formule 1
Formule 1

RB19 wekt nog steeds argwaan bij Russell: 'Vraag me af of ze wel op volle kracht rijden'

RB19 wekt nog steeds argwaan bij Russell: 'Vraag me af of ze wel op volle kracht rijden'

George Russell vraagt zich nog altijd af of het team van Red Bull Racing de volledige kracht van de motor benut gedurende een race. Tijdens de Grand Prix van Miami wisten Max Verstappen en Sergio Pérez weer met ruim een halve minuut voorsprong voor de Mercedes-coureur te eindigen. Toch kan Russell spreken van een goede race, aangezien Mercedes verbetering liet zien ten opzichte van een race eerder.

De jonge Brit dacht gedurende de race even een Red Bull-auto binnen te hengelen, maar de coureur was niet verrast toen hij te horen kreeg dat Sergio Pérez een stuk verder voor hem reed. 'Dat is op dit moment waar ze staan', wordt Russell geciteerd door RaceFans. De Mercedes-coureur vraagt zich nog steeds af of Red Bull zijn volledige potentie benut. 'We zeiden aan het begin van het seizoen dat ze zo ver voorop lopen dat ze het op dit moment makkelijk hebben. Ik vraag me af of ze zelfs wel op volle kracht rijden of iets dergelijks, ze lopen gewoon zo ver voorop.'

'De dominantie van Red Bull is een beetje jammer voor de sport', vervolgt de enkelvoudig racewinnaar. Russell kwam net te laat naar Mercedes om zelf te genieten van de dominantie van de Duitse renstal. De coureur wil wel weer terugkeren naar die tijden. 'Allereerst heeft Red Bull duidelijk heel goed werk geleverd en ze hebben laten zien wat er mogelijk is als je het goed doet. Dus dat is waar we achteraan gaan jagen en we gaan kijken wat we kunnen bereiken.'

Russell: 'Willen dat races als deze voor de overwinning zijn'

Afgelopen zondag was een vierde plek het hoogst haalbare voor Russell, terwijl Lewis Hamilton op de zesde plek wist te eindigen. Dat was wel een goede verbetering voor Mercedes ten opzichte van de Grand Prix van Azerbeidzjan van een week eerder. 'De snelheid was voor ons, relatief gezien, sterk. We hadden deze race niet meer kunnen doen, dus daar ben ik trots op, maar natuurlijk willen we meer en willen we dat races als deze voor de overwinning zijn', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws