Davidson ziet ideale wegligging RB16B in Baku: 'Daar is de auto heel sterk' Formule 1
Formule 1

Davidson ziet ideale wegligging RB16B in Baku: 'Daar is de auto heel sterk'

Davidson ziet ideale wegligging RB16B in Baku: 'Daar is de auto heel sterk'

Anthony Davidson heeft opgelet tijdens de snelste ronde van Sergio Pérez tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mexicaan klokte de beste tijd en de oud coureur analyseert nu de ronde bij Sky Sports F1. Zo zou zijn auto er erg goed uitzien op het stratencircuit.

Zo zag Davidson dat de wegligging van de Red Bull Racing-bolide werkelijk ideaal was tijdens de ronde over het Baku City Circuit. Ook de besturing en omgang van Pérez met de RB16B, zoals de auto heet, was volgens de Engelsman mooi en goed om te zien. Eerder gaf de 31-jarige al aan zich in zijn nopjes te voelen met hoe zijn dag verliep.

En dat is volgens Davidson alleen maar begrijpelijk, zeker als je naar zijn ronde zou kijken. 'Hij zit steeds erg dichtbij de muren en durft laat te remmen. Zijn veranderingen van richting zijn prachtig.' Toen Pérez door bocht 7 ging, zag de oud Formule 1-coureur dat de RB16B precies deed wat het zou moeten doen.

RB16B doet wat het moet doen voor Pérez

Dat is namelijk veel grip produceren in de langzamere bochten van het stratencircuit: 'Daar had hij heel veel grip, daar is de auto heel sterk. De voorkant lijkt goed en optimaal te werken. Kijk ook naar de handen van Pérez, het lijkt wel alsof hij een rallyauto bestuurt. Hij heeft echt katachtige reacties.'

Hoewel Davidson het niet op die manier lijkt te suggereren, is hij toch van mening dat de achterkant van de RB16B haar werk doet: 'Dat lijkt allemaal erg stabiel te zijn. Pérez maakt ook mooi gebruik van de slipstream van de auto voor hem en dat is natuurlijk wat je als coureur wil, met name op zaterdag', besluit Davidson zijn analyse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws