De rol van Lawson bij Visa Cash App RB: 'Hij houdt het vuur heet onder de stoeltjes' Formule 1
Formule 1

De rol van Lawson bij Visa Cash App RB: 'Hij houdt het vuur heet onder de stoeltjes'

De rol van Lawson bij Visa Cash App RB: 'Hij houdt het vuur heet onder de stoeltjes'

Liam Lawson maakte in 2023 onverwachts zijn Formule 1-debuut voor het toenmalige AlphaTauri, maar werd ondanks zijn goede resultaten niet verkozen boven Daniel Ricciardo. De Nieuw-Zeelander heeft nu dus geen zitje, maar Visa Cash App RB probeert hem wel zo veel mogelijk tijd op de baan te geven. ‘Hij is een belangrijk deel van het team’, zegt CEO Peter Bayer tegen Speedcafe.

RB koos ervoor het 2024-seizoen te beginnen met dezelfde coureurs waarmee ze 2023 eindigden, ondanks de indrukwekkende races van Lawson en tegenvallende resultaten van Ricciardo. De renstal steekt echter niet onder stoelen of banken dat ze blij zijn dat Lawson deel uitmaakt van het team. ‘Allereerst, hij is een hele goede reservecoureur’, benadrukt Bayer. ‘Hij houdt het vuur heet onder de stoeltjes, zo kunnen ze niet lui worden.’

Lawson mag dan wel niet in de Formule 1 te bewonderen zijn op dit moment, het team geeft hem wel kansen om de baan op te gaan. ‘We proberen hem zo vaak te laten rijden als we kunnen’, zegt de directeur hierover. Zo reed Lawson onder andere een TPC op het circuit van Imola in januari. Dit betekent dat hij de kans kreeg de bolide waar hij vorig jaar al vijf races in zat, weer op een circuit te besturen. ‘We proberen hem er nog een te laten doen’, vertelt Bayer. De Nieuw-Zeelander zit dus zeker niet stil.

Frustratie van Lawson begrijpelijk 

RB maakt ook gebruik van de diensten van Lawson naast de baan. ‘Hij doet simulatorsessies en is bij ons. Hij is een belangrijk deel van het team, maar ik denk dat dat het dan wel is’, geeft Bayer aan. De Oostenrijker begrijpt dat het heel frustrerend is voor Lawson om vanaf de zijlijn toe te kijken en dat Red Bull Racing dit ook beaamt. ‘Hij bereidt zichzelf erop voor en dat in combinatie met zijn prestaties van vorig jaar, betekent dat de Red Bull-druk erop blijft.’

De renstal voelt nu druk van twee kanten. ‘Het is een interessante situatie want we voelen druk van beneden en van boven, en dat voelen de coureurs uiteraard ook’, zegt Bayer. ‘Maar ik denk niet dat het groter is dan bij andere teams.’ Als je het de directeur vraagt, zorgt het binnen RB juist voor meer flexibiliteit. 'Er zijn hier meer kansen dan bij andere teams, waar je er direct volledig uitligt’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws