Lawson houdt opties open voor Red Bull-stoeltje: 'Naast Verstappen instappen sowieso lastig' Formule 1
Formule 1

Lawson houdt opties open voor Red Bull-stoeltje: 'Naast Verstappen instappen sowieso lastig'

Lawson houdt opties open voor Red Bull-stoeltje: 'Naast Verstappen instappen sowieso lastig'

Red Bull Racing-reservecoureur Liam Lawson houdt na zijn onverwachte Formule 1-debuut in 2023 al zijn opties open als het gaat om een vast stoeltje in de koningsklasse van het racen. De Nieuw-Zeelander wist tijdens zijn onverwachtse debuut vriend en vijand te verrassen met een sterk optreden, al hoopt hij toch dat zijn volgende kans als Formule 1-coureur aangekondigd zal worden.

Lawson werd al snel de verrassing van 2023: Daniel Ricciardo was net terug van weggeweest nadat hij de plek van Nyck de Vries over had genomen bij het toenmalige AlphaTauri, maar de Australiër lag er in Zandvoort alweer uit toen hij een botbreuk opliep. Lawson stond echter stand-by en kon vrijwel meteen instappen, en met succes. De toenmalig Red Bull-junior leverde verrassend goede prestaties, want hij kwam tijdens vier van de vijf races eerder over de eindstreep dan teamgenoot Yuki Tsunoda en wist zelfs punten te scoren in Singapore.

Lawson maar voor één uitdaging echt bang

Het leverde de Nieuw-Zeelander echter geen vast stoeltje op voor 2024, al verzekerde Red Bull-adviseur Helmut Marko hem wel dat hij bovenaan zijn lijstje stond voor 2025. Lawson gaf bij het Adelaide Motorsport Festival echter wel aan dat hij hoopt dat hij iets meer voorbereidingstijd krijgt voor zijn tweede kans. ‘Het ding is vooral dat je je optimale zelfvertrouwen mist als je halverwege het seizoen in die auto stapt. Uiteindelijk heeft je teamgenoot in de meeste gevallen dan al een half seizoen achter de rug, dus kom je eigenlijk al op achterstand te staan.’

Toch weet ook Lawson dat het praktisch onmogelijk is om alle situaties met elkaar te vergelijken, al is er één situatie waarvan hij haast zeker weet dat het een lastig karwei zal worden. ‘Als ik naast Max Verstappen in zou mogen stappen wordt het sowieso ontzettend lastig, dat weet ik nu al. Maar verder hangt het echt van de situatie af.’ Ook de Nieuw-Zeelander weet dat Verstappen van een andere categorie is, maar toch is Lawson voor niets of niemand bang. ‘Als ik aan het begin van het seizoen instap heb ik misschien wat meer vertrouwen dan als ik halverwege het seizoen instap, want dat heeft allemaal met druk op mijn schouders te maken. Maar ik zou de kans hoe dan ook met beide handen aangrijpen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws