Lawson ziet weinig kansen voor jonge coureurs: ‘Dit jaar is hetzelfde als vorig jaar’ Formule 1
Formule 1

Lawson ziet weinig kansen voor jonge coureurs: ‘Dit jaar is hetzelfde als vorig jaar’

Lawson ziet weinig kansen voor jonge coureurs: ‘Dit jaar is hetzelfde als vorig jaar’

Liam Lawson heeft aangegeven dat hij absoluut klaar is om Daniel Ricciardo te vervangen, mocht deze het seizoen niet afmaken bij Visa Cash App RB, zo geeft PlanetF1.com aan. De Australiër kent een slecht begin van het seizoen en zal dus zeker met betere resultaten moeten komen, wil hij zijn zitje houden. Lukt dit niet, dan staat de man die hem het afgelopen seizoen ook al een paar Grands Prix verving te popelen om in de bolide te stappen.

Hoewel er eerder geruchten rondgingen dat Ricciardo mogelijk Sergio Pérez zou vervangen indien deze niet goed presteerde, moet hij nu juist zelf oppassen dat hij zijn stoeltje niet verliest. Zowel in Bahrein als in Saoedi-Arabië wist teamgenoot Yuki Tsunoda beter te kwalificeren dan zijn ervaren teamgenoot, en ook in de races deed de Japanner het beter. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko gaf al aan dat Ricciardo snel betere resultaten moet halen, wat als een duidelijke waarschuwing klinkt.

Lawson viel geweldig in, maar kreeg geen stoeltje

Vorig jaar was de man uit Perth na een paar races al even zijn stoeltje kwijt vanwege een blessure. Lawson verving Ricciardo destijds met verve en reed zelfs in de punten, maar hij kon in 2024 nog niet rekenen op een vast zitje bij RB of zusterteam Red Bull. Toch is er vanuit Red Bull al meermaals aangegeven dat ze hun reservecoureur maar wat graag op de grid zouden zien. Mocht Ricciardo dus blijven worstelen de komende races, dan staat zijn collega uit Nieuw-Zeeland klaar om het seizoen in zijn plaats uit te rijden.

‘Ik denk dat Daniel weet dat er potentie is, maar ze verwachten vast van hem dat hij zich moet gaan verbeteren’, zegt Lawson. De coureur ziet dat het erg lastig is voor jonge coureurs om de kans te krijgen een stoeltje te bemachtigen, maar is vastbesloten om zo snel mogelijk een permanente plek in de Formule 1 te verdienen. ‘Dit jaar is hetzelfde als vorig jaar’, verwijst hij naar het feit dat het 2024-seizoen begon met dezelfde coureurs waarmee het 2023-seizoen eindigde, iets wat al jaren niet gebeurd was. ‘Het maakt het erg lastig om een stoeltje te vinden wanneer er meerdere jongens klaarstaan.’ De Nieuw-Zeelander weet dan ook dat hij lang niet de enige is die klaarstaat om een plek in de hoofdklasse op te eisen. ‘Ik voel dat ik er klaar voor ben, maar veel andere jongens zijn dat ook.’

Niet enkel Red Bull en RB een optie

Toch heeft Lawson de moed niet opgegeven en ziet hij zeker kansen. ‘Mijn doel blijft uiteindelijk om zo snel mogelijk weer een stoeltje te hebben’, zegt hij daarover. Hoewel de stoel van Ricciardo bij RB de meest logische kans zou lijken, is Lawson ook gelinkt aan een mogelijke overstap naar Williams. Zelf zou hij graag voor een Red Bull-team rijden, maar andere teams sluit hij zeker niet uit, want met maar 20 plaatsen op de grid is elk stoeltje zeer gewild. ‘Ik zou graag voor ze rijden, maar uiteindelijk wil ik hoe dan ook in de Formule 1 rijden’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws