De Vries: 'Of ik de F1 haal, bepaalt niet of mijn carrière geslaagd of mislukt is' Formule 1
Formule 1

De Vries: 'Of ik de F1 haal, bepaalt niet of mijn carrière geslaagd of mislukt is'

De Vries: 'Of ik de F1 haal, bepaalt niet of mijn carrière geslaagd of mislukt is'

Formule E-kampioen Nyck de Vries houdt nog steeds de hoop op een stoeltje in de Formule 1. Hij was eerder dit jaar in beeld bij Williams, maar zij kozen uiteindelijk Alexander Albon. Toch is er nog zicht op een stoeltje bij Alfa Romeo, dat alleen nog maar Valtteri Bottas bevestigd heeft voor 2022.

In een uitgebreid interview met Formule 1 MAGAZINE, praat de Vries over het wel of niet halen van de Formule 1. Daarbij stelt de Fries dat zijn carrière niet mislukt zou zijn als het uiteindelijk toch niet van een Formule 1-debuut komt. 'Nee, je kan de Formule 1 halen, maar uiteindelijk wil je er ook succes hebben. Ik doe niet alleen maar mee om het meedoen, ik wil meedoen om mee te doen. Als je begrijpt wat ik bedoel', antwoordde hij.

De Vries hebben we al in veel klassen zien racen zoals de Formule 2, enduranceraces en natuurlijk de Formule E. Daarom is hij al erg tevreden met wat hij al heeft behaald. 'Alleen de Formule 1 behalen, zou niet per se "carrière geslaagd" betekenen. In hele professionele klassen racen en meedoen om zeges, is waar het om draait. Ik rij in de Formule E en enduranceraces en dat zijn twee andere disciplines en dat combineren geeft mij plezier.'

De Vries zijn weg naar F1

De Vries was eerder dit jaar in beeld bij Williams. Ook is hij vaker te zien in de Mercedes-garage en is hij er bijna elk weekend bij. Maar de hoop op een stoeltje bij Williams verdween toen de plek naar Alexander Albon ging. In 2022 zal Albon naast Nicholas Latifi rijden voor het Britse team. Maar er is nog een stoeltje bij Alfa Romeo over die de deur voor de Nederlander openhoudt.

De Vries noemt zichzelf een laatbloeier en hij zegt het volgende: 'Ik ben nog niet volledig volgroeid. Dat ben je namelijk nooit. Maar ik ben wel op een punt dat ik niet wil zeggen dat ik alles aan kan, want dat klinkt misschien arrogant. Wel geloof ik dat ik in elke klasse een goede job kan doen. Wat die dan ook is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws