Deelt Norris een sneer uit? 'We gaan tot het uiterste, de een iets meer dan de ander' Formule 1
Formule 1

Deelt Norris een sneer uit? 'We gaan tot het uiterste, de een iets meer dan de ander'

Deelt Norris een sneer uit? 'We gaan tot het uiterste, de een iets meer dan de ander'

Lando Norris zou niets veranderen aan wat hij deed in gevecht met Max Verstappen in Oostenrijk. De Brit kijkt na een paar dagen terug op het incident met de drievoudig wereldkampioen, waarbij het in tranen eindigde, en komt tot de conclusie dat hij niet echt iets fout heeft gedaan. De McLaren-coureur was er na afloop van de race al erg vocaal over.

Verstappen en Norris waren in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk met elkaar in gevecht. Het duurde een aantal ronden, maar uiteindelijk ging het fout. De coureurs raakten elkaar en liepen allebei een lekke band op. Bij Norris was de schade nog erger, hij parkeerde zijn auto in de pitstraat en stapte uit. Na afloop was hij witheet. Hij verkondigde tegenover Viaplay en Sky Sports dat Verstappen de schuldige was en dat hun vriendschap afhing van een excuus van de Nederlander. Inmiddels is Norris afgekoeld, en kan hij rustiger terugkijken op de situatie.

'Ik heb alles bekeken, we hebben alles doorgenomen, en laten we zeggen dat ik niet echt zou veranderen wat ik deed', stelt Norris in de Chris Moyles Show op Radio X. Hij vindt dus dat hij het juiste heeft gedaan en heeft geen spijt van zijn strijd met Verstappen. 'Ik was aan het vechten, en dat is wat we willen. We willen vechten!' gaat de Brit verder. 'We willen niet klagen, en we willen ook niet dat dingen eindigen zoals ze eindigden, zowel vanuit Max' kant als die van mij', erkent Norris. 'Maar soms gaat het zo. We willen allebei winnen, en we gaan tot het uiterste - de een iets meer dan de ander.'

Norris vindt 'competitie goed voor iedereen die kijkt'

Verstappen werd door de stewards echter aangewezen als de schuldige, hij kreeg een tijdstraf van tien seconden for causing a collision. Norris betaalde uiteindelijk de grootste prijs: hij pakte geen punten, en Verstappen liep zelfs uit in het klassement. 'Tegelijkertijd vond ik het spannend. We gaan meer gevechten samen hebben, en daar kijk ik naar uit', zegt Norris. Na afloop had Jan en alleman een mening over het incident en wie de schuldige was. Vooral de Britse media waren daar erg uitgesproken over. 'Het is moeilijk om sommige dingen te doen en te bepalen als je achter het stuur zit', legt Norris uit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 3
Verstappen en Norris gingen hard tegen hard op de Red Bull Ring.

'Het is nooit zo makkelijk om uit te leggen: waarom deed je dat, waarom deed je dat niet? Want als je in de auto zit en deze beslissingen neemt...' peinst hij. 'Het is zo moeilijk om nauwkeurig te zijn. Op TV valt dat amper op. Dus wanneer het die twee centimeter is die het zouden moeten zijn of zoiets, is het bijna onmogelijk om het te beoordelen (vanuit de auto, red.)', gaat Norris verder. 'Maar het is wat het is, we willen eropuit gaan en hard racen, maar aan de andere kant willen we dat het makkelijk is, omdat we gewoon willen winnen. Tegelijkertijd zorgt het voor een glimlach op mijn gezicht dat we als coureurs zo kunnen vechten. Dat is goed voor iedereen die kijkt.'

'Geen commentaar'

De interviewer van de radioshow wijst aan: 'De mensen staan vooral aan jouw kant'. Daar wil Norris geen antwoord op geven. 'Geen commentaar', zegt hij. 'Alles is een stuk gecompliceerder als je daadwerkelijk achter het stuur zit. Dan maak je keuzes in een split second', sluit Norris af. Dit weekend racet de McLaren-coureur op zijn thuiscircuit. Verstappen werd door de Britse media al gewaarschuwd dat hij niet populair zal zijn, maar Verstappen komt voor één ding: de zege. De eerste sessie begint vrijdag om 13:30u Nederlandse tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws