Aston Martin heeft 'het papierwerk al rond', Newey heeft geen haast: 'Dan ben ik er wel uit' Formule 1
Formule 1

Aston Martin heeft 'het papierwerk al rond', Newey heeft geen haast: 'Dan ben ik er wel uit'

Aston Martin heeft 'het papierwerk al rond', Newey heeft geen haast: 'Dan ben ik er wel uit'

Het doorgaans goedgeïnformeerde Formu1a.uno weet te melden dat Aston Martin deze week een antwoord van Adrian Newey verwacht op het aanbod dat de Britse renstal hem heeft gedaan. Het Italiaanse medium geeft aan dat de technisch directeur van Ferrari ook al in Silverstone is beland, en dat Newey perfect in dat plaatje past. Newey reageert op de geruchten.

Begin mei kondigde Red Bull Racing aan dat topontwerper Adrian Newey zijn ontslag had ingediend. Per direct stopte hij met zijn werkzaamheden betreffende het Formule 1-project om zich volledig te focussen op het Hypercar-project van Red Bull. Ook wilde hij een tijdje uitrusten en gaan reizen met zijn vrouw. Vrijwel direct werd hij aan allerlei teams gekoppeld, werd de rode loper in Maranello nog net niet uitgerold, en had hij al een contract getekend bij Aston Martin. Die roddels klopten een aantal weken geleden niet, maar Formu1a.uno heeft uit verschillende bronnen vernomen dat een deal met Aston Martin nu toch echt aanstaande is.

'Aston Martin heeft een belangrijke structuur verandering aangekondigd', schrijft het Italiaanse medium. 'Andy Cowell, voormalig hoofd van de Mercedes-motorafdeling, zal vanaf 1 oktober werkzaam zijn en hun CEO woorden. Martin Withmarsh, de huidige CEO, zal zijn verantwoordelijkheden voor het einde van 2024 overdragen om zich op 'andere projecten' te richten. Ondertussen werkt het team uit Silverstone aan andere grote stappen: de komst van Newey. Naast Cowell zal ook huidig technisch directeur van Ferrari, Enrico Cardile, arriveren. Op korte termijn wordt een aankondiging verwacht.'

Privébezoek in Silverstone zou Newey overgehaald hebben

Newey heeft onlangs een rondleiding gekregen in de nieuwe fabriek van Aston Martin, wat De Telegraaf toen al wist te melden. 'Formu1a.uno kan onthullen dat Aston Martin een reactie verwacht van Newey in de komende dagen, om precies te zeggen deze week', gaat het Italiaanse medium verder. 'Het is duidelijk dat ook de toekomst van Ferrari beïnvloed zal worden door deze reactie, waarbij de Scuderia nog steeds in de race is als Newey het buitensporige economische aanbod en het project van Lawrence Stroll afwijst', aldus Formu1a.uno.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

adrian newey red bull racing miami 2024 4
Aston Martin zou Newey maar al te graag aan haar pitmuur willen zien.

Newey zelf heeft echter geen haast om een beslissing te maken. Die komt waarschijnlijk pas later in het jaar. 'Dat is zeker het doel, dan ben ik er wel uit', reageert Newey bij Sky Sports. 'Ik ben op dit moment nog steeds met de RB17 bezig. Dan neem ik echt wel even wat tijd (voordat hij, tot de RB17 af is, aan iets anders begint red.). Vorige week ben ik al zeven dagen vrij geweest en was het mooi weer. Ik heb de honden meegenomen naar een zuidelijke badplaats en heb in een oude Aston Martin DB6 gereden. Daar heb ik van genoten', aldus de ingenieur.

Mercedes en Williams lijken uit beeld

Volgens de geluiden in de geruchtenmolen zijn Mercedes en Williams compleet uit het beeld verdwenen. Eerder werd juist verwacht dat Ferrari de beste optie zou zijn voor Newey, omdat hij dan ook met het supercar-project bezig kon. Analisten spraken dat tegen, want Newey wilde volgens hen het liefst niet verhuizen naar het buitenland. Zo te horen is Newey in ieder geval van plan om nog even van zijn vrije tijd te genieten. Bovendien kan hij pas rond mei 2025 aan de slag bij een ander team, dan is zijn gardening leave voorbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws