Horner geeft Stella lik op stuk: 'Iedereen weet dat als ze tegen Verstappen racen' Formule 1
Formule 1

Horner geeft Stella lik op stuk: 'Iedereen weet dat als ze tegen Verstappen racen'

Horner geeft Stella lik op stuk: 'Iedereen weet dat als ze tegen Verstappen racen'

Christian Horner onthult dat Max Verstappen en Lando Norris al met elkaar hebben gesproken na hun incident tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Velen hadden er een mening over en gaven of Verstappen of Norris de schuld, maar wat er ook gebeurt en wat er ook gezegd wordt, Horner zegt dat Verstappen toch niet zal veranderen. Norris moet maar leren hoe hij met de Nederlander moet vechten.

Het verhaal is inmiddels bekend, maar het blijft momenteel een hot topic: de aanvaring tussen Norris en Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De heren waren na hun tweede pitstop met elkaar in gevecht. Norris was een aantal ronden aan het prikken en proberen om zijn McLaren langs de RB20 te krijgen, maar dat ging niet zo soepel als gehoopt. In de 64ste ronden van de race raakten ze elkaar. Beide coureurs liepen een lekke band op, maar Norris had nog meer schade omdat het gerafelde rubber van de band bij elke rotatie tegen de vloer sloeg. Eenmaal in de pitstraat besloot Norris dat het beter was om de motor te sparen.

'Laten we voor minder mileage gaan, het heeft toch geen zin als we geen punten kunnen scoren', zei de Brit op de boordradio. McLaren leek het echter nog wel te willen proberen na een pitstop. Na afloop was Norris witheet en deed hij een aantal heftige uitspraken bij de media. 'Ik begrijp dat ze al met elkaar hebben gesproken', zegt Horner tegenover Sky Sports News. 'Ik denk niet dat er een probleem is. Zeker vanuit Max' kant gaat hij niet veranderen', gaat de teambaas verder. 'Er is een element, denk ik, van Lando die leert hoe hij tegen Max moet racen en dat ontdekt hij nu. Meer close racing zal de komende races onvermijdelijk worden.'

Vechten met Verstappen: 'Iedereen weet dat'

Norris is niet de enige die al eens met Verstappen heeft gevochten. Hij is ook niet de enige die op de Red Bull Ring met Verstappen heeft gevochten. In voorgaande jaren vocht de Nederlander ook met Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zij kwamen overigens wel heelhuids door bocht drie met twee man. McLaren-teambaas Andrea Stella vond Verstappen duidelijk de schuldige. Hij vergeleek het incident zelfs met 2021.

'Dat is fout en oneerlijk', zegt de Brit. 'Max is een harde racer. Hij is waarschijnlijk een van de rijders die het hardst racet op het circuit, en iedereen weet dat als je tegen Max gaat racen, dat hij het net zo hard teruggeeft als hij het krijgt', wijst Horner aan. Norris staat dit weekend echter op het punt om een uitbundig ontvangst te krijgen als thuisfavoriet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Horner geeft Stella lik op stuk: 'Iedereen weet dat als ze tegen Verstappen racen'
Britse fans op het circuit in Silverstone juichen de laatste jaren een klein beetje voor Verstappen. 

De kans dat de Britten niet staan te popelen om Red Bull en Verstappen te ontvangen, is aardig groot. 'Ik weet zeker dat het Britse publiek partijdig zal zijn voor de Britse coureurs, maar zo is het ook voor Max in Nederland', zegt de Britse teambaas. 'Maar ik denk dat er altijd respect is voor de coureurs wanneer we naar die circuits gaan. Ik hoop dat Max een redelijk ontvangst krijgt en ik weet zeker dat het weer helemaal oranje zal zijn dit weekend. Misschien niet Max Verstappen-oranje, maar meer McLaren-oranje', knipoogt Horner.

Boegeroep zal Verstappen een worst wezen

Of hij nou als een held wordt ontvangen of als de villain, het zal Verstappen niet uitmaken. Het gaat hem om de bokaal die hij mee mag nemen en de zege die hij op zijn naam zal schrijven. 'Dat is water off a duck's back', zegt Horner met een Brits spreekwoord. 'Hij zal gefocust blijven en hij zal niet veranderen. Hij is de racer die hij is en ik weet zeker dat hij dit weekend net zo hard zal racen', aldus de Red Bull-teambaas. Dit weekend viert Red Bull haar twintigste jaar in de sport en dat zal ze doen met een speciale livery. Later op woensdag onthult de Oostenrijkse renstal hoe haar auto eruit zal zien dit weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws