Imola wil een vaste plek op de kalender: 'Hopen op een snel en positief antwoord' Formule 1
Formule 1

Imola wil een vaste plek op de kalender: 'Hopen op een snel en positief antwoord'

Imola wil een vaste plek op de kalender: 'Hopen op een snel en positief antwoord'

De regio Emilia Romagna hoopt op een vaste plek op de Formule 1-kalender. Vorig seizoen keerde het circus der Formule 1 voor het eerst terug op het legendarische circuit van Imola. De coronapandemie was eerder de directe reden dat er een race werd verreden op het circuit, nu wil de circuitdirectie en het regiobestuur een definitievere terugkeer veiligstellen.

Ook dit seizoen had de coronapandemie een zeer groot gat geslagen in de Formule 1-kalender, wat de directe reden is dat er wederom een Grand Prix werd verreden op het circuit Enzo e Dino Ferrari. Als het aan de regio Emilia Romagna ligt, zal het echter niet blijven bij twee invalbeurten op de kalender. Volgens Stefano Bonaccini, de president van de regio, ligt er op het moment een voorstel om tot 2025 een Grand Prix te organiseren.

'We zijn als regio als enige tijd succesvol als het gaat om het binnenslepen van sportevenementen van het hoogste kaliber. En ik hoop dat we binnenkort een vaste ronde in het wereldkampioenschap Formule 1 hebben op het circuit van Imola', vertelde de president op een persbijeenkomst. Daarmee spreekt hij de definitieve hoop uit om een Grand Prix vaker te organiseren.

Grand Prix goed voor alle inwoners

'We hebben naar aanleiding van de races in 2020 en 2021 een voorstel neergelegd bij de FOM. Het idee is om dan vanaf 2022 een vaste plek op de kalender te garanderen. Ik hoop hier snel een positief antwoord op te krijgen, het zou namelijk geweldig zijn voor alle inwoners van deze regio', sluit de president af volgens Motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws