Di Resta over motorwissel Mercedes: 'Hadden ze niet de hele motor moeten verwisselen?' Formule 1
Formule 1

Di Resta over motorwissel Mercedes: 'Hadden ze niet de hele motor moeten verwisselen?'

Di Resta over motorwissel Mercedes: 'Hadden ze niet de hele motor moeten verwisselen?'

Lewis Hamilton zal een gridstraf van tien plaatsen moeten incasseren bij aanvang van de Grand Prix van Turkije dit weekend. Alleen de ICE (Internal Combustion Engine, red.) wordt verwisseld in plaats van de hele motor, als Mercedes dat wel zou doen zou de wereldkampioen achteraan moeten starten.

In het liveblog van Sky Sports heeft Paul di Resta, voormalig F1-coureur, zijn zegje over de straf. 'Eigenlijk hebben ze (bij Mercedes, red.) wat oude onderdelen op de vierde motor geplaatst. Zal dat genoeg zijn? Zouden ze niet een compleet nieuwe motor moeten pakken en achteraan starten zodat Lewis (Hamilton, red.) iedereen één voor één in kan halen.'

'In plaats daarvan zal Lewis in het gedrang zitten. Hij zal hooguit vanaf P11 starten en dat maakt hem kwetsbaar. Maar ik ga ervan uit dat Mercedes duizenden simulaties gedaan heeft, dus het zal een weloverwogen keuze zijn', voegt de Britse Sky-analist toe.

Ogen Mercedes op slot van het seizoen

'Mercedes kan zich wel zorgen gaan maken. Bottas verloor een motor en heeft een nieuwe genomen in Rusland, maar hoe lang gaat die het volhouden? Dat is wel heel anders dan waar Red Bull Racing mee te maken heeft. Zij hebben in beide auto's een motor verloren dankzij incidenten.' Di Resta denkt wel dat Mercedes zo goed mogelijk voorbereid wil zijn op de mogelijk heftige titelstrijd. 'Mercedes wil alles beschikbaar hebben voor wanneer het nodig is.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws