Verstappen balend vrijdagavond in: 'Hopelijk wordt het beter, anders ziet het er somber uit' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen balend vrijdagavond in: 'Hopelijk wordt het beter, anders ziet het er somber uit'

Verstappen balend vrijdagavond in: 'Hopelijk wordt het beter, anders ziet het er somber uit'

Max Verstappen is niet tevreden na zijn eerste dag in Turkije. Gedurende de eerste en de tweede vrije training worstelde de Red Bull Racing-coureur met de balans van de RB16B en tegen het einde van de dag was het probleem nog steeds niet opgelost. Dat wordt dus een lange dag voor de Nederlander en zijn team. Er moet een gat van zes tienden gedicht worden naar titelrivaal Lewis Hamilton, die een gridstraf incasseert dit weekend.

Verstappen verschijnt voor de camera's van Sky Sports F1 en geeft eigenlijk meteen aan ook na de tweede vrije training geen verbetering gezien te hebben in het gedrag van zijn auto. 'Niet echt', geeft hij aan. 'We hebben het een en ander aangepast na de eerste vrije training, maar toen ging het al niet heel lekker.' De basisbalans waarmee hij aan de ochtendsessie begon, voldeed niet aan de verwachtingen en sindsdien loopt de Limburger achter de feiten aan.

Een van de problemen waar Red Bull, maar eigenlijk alle teams, tegenaan loopt, is het feit dat ze nauwelijks data van het circuit hebben. Alleen een verregende Grand Prix van 2020 biedt houvast. 'We hebben van het circuit nou eenmaal weinig informatie, dus we hebben vanavond wel nodig om te verbeteren. Dit was zeker niet onze beste dag.'

Verstappen geniet van Istanbul Park

Wel geeft hij aan dat hij het Turkse asfalt een toffe baan vindt nu er meer grip ligt: 'Het is een super tof circuit, en nu is het stukken beter om op te rijden.' Eerder gaf Verstappen al aan dat hij in zijn jongere jaren Formule 1-spelletjes speelde en in die spelletjes altijd graag op Istanbul Park reed. Toen hij er vorig jaar dus kwam, en het asfalt was spekglad, ervoer hij een gevoel van teleurstelling. Na een volle dag racen is dat gevoel wel al weggetrokken.

Kan Red Bull wat uithalen tegen Hamilton en Mercedes? De Brit klokte gedurende beide trainingssessies de snelste tijd en lijkt zich uitstekend thuis te voelen op het Turkse circuit. 'Ik weet het niet', geeft Verstappen twijfelend aan. 'Hopelijk wordt het beter, anders ziet het er somber uit. We gaan kijken wat we er vanavond nog aan kunnen doen.' Dat wordt dus een lange nacht voor de 24-jarige en zijn team om de balansproblemen te neutraliseren.

Gridstraf Hamilton

Hamilton heeft wegens een ICE-wissel een gridstraf gekregen in Turkije. Voordat hij de wedstrijd start, wordt hij tien plaatsen teruggezet. Verstappen geeft aan niet geïnteresseerd te zijn in het plan van de titelconcurrenten: 'We moeten naar onszelf kijken en vandaag was het niet goed. Daar moeten we dus aan werken.' Vooral zijn eigen prestaties wil hij optimaliseren en of zijn titelrivaal van de eerste of de elfde plek start, voor Verstappen maakt het geen verschil.

F1: Verstappen geniet bij bookmakers voorkeur boven Hamilton in Turks Grand Prix-weekendPlaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws