Domenicali houdt vol dat seizoen nog niet gestreden is: 'Eerste race zegt niets' Formule 1
Formule 1

Domenicali houdt vol dat seizoen nog niet gestreden is: 'Eerste race zegt niets'

Domenicali houdt vol dat seizoen nog niet gestreden is: 'Eerste race zegt niets'

De eerste race van het seizoen zegt nog helemaal niks, is Formule 1-baas Stefano Domenicali van mening. Er komt geluid van alle kanten waarbij het kampioenschap al in de schoenen van Red Bull Racing wordt geschoven, maar de Italiaan is het daar niet mee eens. Met zijn ervaring waarschuwt hij dat mensen nog niet zo snel conclusies moeten trekken, meldt Sportmediaset.

Red Bull kwam vliegend uit de startblokken. Na drie succesvolle testdagen was ook het openingsweekend een fluitje van een cent. Max Verstappen reed al snel helemaal los van de competitie en behaalde daarmee ook de eerste winst van het seizoen. Teamgenoot Sergio Pérez moest nog even werken om zijn tweede plek terug te krijgen, maar stelde uiteindelijk ook zijn podiumplek soepel veilig.

Het was voor de concurrentie bijna onmogelijk om de razendsnelle Red Bull-coureurs bij te benen in Bahrein. Hoewel Ferrari-coureur Charles Leclerc aan het begin van de race nog een goede poging deed om de tweede plek te behouden, was het daarna een rustige race voor de twee Red Bulls. Door de eenvoudige winst van Red Bull is er een algemeen vermoeden dat er een saai seizoen in het verschiet ligt.

Domenicali heeft duidelijke mening: 'Kampioenschap nog niet beslist'

Volgens F1-baas Domenicali is deze pessimistische houding nog nergens op gebaseerd. Hij verwijst naar zijn ervaring binnen de Formule-1 wereld en dan vooral ook naar de gebeurtenissen in het seizoen van 2022. 'Ferrari kwam afgelopen seizoen ook ijzersterk uit de startblokken en dat heeft uiteindelijk ook niets gezegd over de eindstand', zegt de Italiaan, geciteerd door Motorsport.com.

Domenicali is duidelijk van mening dat het seizoen nog heel anders uit kan pakken. 'Red Bull zal dit jaar nog wel geraakt worden door de straf die ze hebben gekregen met betrekking tot het overschrijden van het budgetplafond', stelt de voormalig Ferrari-teambaas. Door die straf zal de Oostenrijkse renstal belangrijke ontwikkelingstijd in de windtunnel mislopen. 'Dat gaat echt nog wel gevolgen hebben voor het kampioenschap', meent de Italiaan.

Alleen Verstappen is volgens Domenicali iemand die in de gaten moet worden gehouden. 'Elke race is anders, alleen Verstappen is een constante factor', vertelt de Italiaan. 'Hij is zeer gegroeid, zeker in vergelijking met een aantal jaar terug', constateert de F1-baas. 'Hij was altijd een stuk onstuimiger, maar nu is hij echt een coureur die eigenlijk geen fouten maakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws