Leclerc ziet veel te groot gat tussen Ferrari en Red Bull: 'Wij komen niet eens in de buurt' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet veel te groot gat tussen Ferrari en Red Bull: 'Wij komen niet eens in de buurt'

Leclerc ziet veel te groot gat tussen Ferrari en Red Bull: 'Wij komen niet eens in de buurt'

Ferrari-coureur Charles Leclerc ziet een erg groot gat tussen zijn eigen team en Red Bull Racing. Tijdens de openingsrace van het seizoen is gebleken dat de Ferrari-coureurs op race pace toch echt te veel onderdoen ten opzichte van Max Verstappen en Sergio Pérez. 'Alsof ze van een andere planeet zijn', zegt Leclerc tegen Motorsport.com.

Ferrari had een lastige start van het seizoen. Tijdens de vrije trainingen boekten de Ferrari-coureurs al tegenvallende resultaten, maar dat werd gelukkig rechtgezet tijdens de kwalificatiesessie. Hierbij plaatsten Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz zich respectievelijk op de derde en vierde startplaats. De race viel dan op zijn beurt weer tegen. Leclerc moest de auto parkeren in de garage nadat hij veertig ronden had gereden. Zijn teamgenoot werd daarnaast ook nog ingehaald door Fernando Alonso in de snelle Aston Martin, waardoor Ferrari een podiumplek misgreep.

Leclerc: 'Is maar één positief ding aan afgelopen weekend'

Leclerc vindt het lastig om terug te kijken naar het raceweekend. 'Er is eigenlijk maar één positief ding te benoemen en dat is de strategie die we tijdens de kwalificatie hebben gebruikt', zegt de Monegask. Tijdens Q3 had de Italiaanse renstal er namelijk voor gekozen om Leclerc minder runs te laten maken, zodat het team over een extra set banden zou beschikken tijdens de race op zondag.

De strategie heeft inderdaad in het begin zijn vruchten afgeworpen, want Leclerc had een goede start van de race en claimde de tweede plek na een inhaalactie op Pérez. Toch reed de Monegask niet geheel comfortabel op die tweede plek en was het volgens hem een kwestie van tijd tot hij Pérez weer in zijn spiegels zou zien.

Ferrari maakt zich zorgen om Red Bull: 'Wij komen niet eens in de buurt'

'De Red Bulls zijn echt niet normaal snel', stelt Leclerc over zijn concurrentie. 'Het is bijna alsof ze van een andere planeet komen, wij komen niet eens in de buurt.' Volgens de 25-jarige doet dat er alleen verder niet toe, want het gaat er eerst om dat het team een race kan uitrijden. 'Pas dan kan je je als coureur gaan focussen op het gat met de andere coureurs.'

Toch was er hoe dan ook niet genoeg pace vanuit Ferrari om echt de strijd met Red Bull aan te gaan. Volgens Leclerc is er wel degelijk een stap gezet qua topsnelheid, maar komt de bolide vooral in de bochten tekort. 'We moeten blijven pushen en proberen te begrijpen waar Red Bull wel die snelheid vandaan haalt', concludeert de Ferrari-coureur, die wel geschrokken is van het gat tussen zijn team en Red Bull. 'Het is raar dat het verschil in de race zo groot is, want tijdens de kwalificatie zitten we er echt heel dicht op.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws