Doornbos komt superlatieven tekort over Verstappen: 'Er is niemand die dat doet' Formule 1
Formule 1

Doornbos komt superlatieven tekort over Verstappen: 'Er is niemand die dat doet'

Doornbos komt superlatieven tekort over Verstappen: 'Er is niemand die dat doet'

Robert Doornbos is zwaar onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De regerend wereldkampioen arriveerde een dag later op het Jeddah Street Circuit dan de overige coureurs vanwege een buikgriep, maar toch sloot de Red Bull Racing-coureur beide vrijdagsessies als snelste af. De analist van Ziggo Sport heeft dan ook louter lovende woorden over voor het optreden van Verstappen.

Verstappen moest de mediadag voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië wegens buikgriep noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan, maar het weerhield de coureur van Red Bull er niet van om een dag later bovenaan de tijdenlijst te eindigen. 'Ongelofelijk', zegt Doornbos in het Race Café. 'Als je gisteren met een buikvirus nog de longen uit je lijf aan het spugen bent, dan als laatste naar Jeddah vliegt en dan vervolgens twee keer de snelste tijd rijdt alsof het niets is. Het is gewoon een walkover.'

Doornbos onder de indruk: 'Er is niemand die dat doet'

Volgens de analist zijn er nog een aantal factoren, waardoor het optreden van Verstappen nog indrukwekkender is. 'En dat op een stratencircuit. Je niet fit voelen en maagklachten hebben, we weten allemaal dat dit heel vervelend kan zijn. Dat zorgt voor een bepaalde uitdroging en het vergt concentratie tussen die muren. Heb je zijn eerste run gezien?', vraagt hij aan presentator Rob Kamphues. 'Zijn eerste outlap zat hij al zo dicht op de muur, er is niemand die dat doet', spreekt Doornbos met veel bewondering voor Verstappen.

Voormalig pitreporter Jack Plooij sluit zich bij de woorden van Doornbos aan, maar Kamphues is duidelijk minder onder indruk. De presentator vindt 'die paar rondjes' na een buikgriep niet van dezelfde orde als de polsblessure waarmee Lance Stroll te kampen heeft. 'Wat?, reageert Doornbos, die het daar duidelijk niet mee eens is, verontwaardigd. 'Jij weet natuurlijk hoe het is', voegt hij er nog lachend aan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws