Verstappen en Pérez verwachten meer van concurrentie op zaterdag: 'Zullen opstaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez verwachten meer van concurrentie op zaterdag: 'Zullen opstaan'

Verstappen en Pérez verwachten meer van concurrentie op zaterdag: 'Zullen opstaan'

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben op de vrijdag in Jeddah weer aangetoond over een snelle auto te beschikken. De Nederlander wist beide sessies als snelste af te sluiten, terwijl zijn teamgenoot het met een tweede en een derde plaats ook verdienstelijk deed. Toch verwachten de Red Bull Racing-coureurs dat de concurrentie op de zaterdag en de zondag terug zal slaan en dichterbij zal komen.

Verstappen was tijdens de tweede vrije training niet te spreken over het terugschakelen, maar wanneer hij daarnaar gevraagd wordt bij Sky Sports, laat hij weten dat het geen probleem is. 'Het is gewoon het finetunen van het terugschakelen, dat doen we altijd. Ik denk dat we een positieve dag hebben gehad, maar er zijn nog altijd dingen die we beter kunnen doen. De longruns lijken best dicht bij elkaar te zitten, maar dat is vooral door het managen van de banden, want je kunt er nog niet echt mee pushen hier. Ik denk dat met een circuit met lage degradatie zoals hier dat de rondetijden erg dicht bij elkaar zitten, het is dan ook niet zoals in Bahrein.'

Ook zijn teamgenoot was te spreken over de vrijdag in Jeddah. 'Ik denk dat het leren van de condities, die nog wel willen veranderen tussen VT1 en VT2, en die goed kunnen lezen essentieel waren. We hadden een mechanisch probleem met de auto, wat we zouden moeten kunnen oplossen voor morgen en wat ons hopelijk wat meer snelheid gaat geven, en hopelijk een beter beeld geven van de auto in zijn geheel, want er was sprake van wat inconsistentie vandaag', aldus Pérez, die verder niet wilde zeggen wat het probleem was.

Concurrentie zal opstaan

De Mexicaan ziet dat Red Bull Racing snel is, maar ziet ook dat de concurrentie beter voor de dag komt dan in Bahrein. 'Maar in zijn geheel lijken we snel te zijn, maar is de concurrentie dichterbij zoals verwacht.' Pérez hoopt dan ook dat Verstappen zijn enige concurrent is, maar verwacht dat de concurrentie dichterbij zal zitten op de zaterdag en de zondag. 'Hopelijk wel, maar ik verwacht dat een aantal van de rivaliserende teams zullen opstaan morgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws