Shovlin haalt schouders op: 'Na Bahrein kwamen we hier met realistische verwachtingen' Formule 1
Formule 1

Shovlin haalt schouders op: 'Na Bahrein kwamen we hier met realistische verwachtingen'

Shovlin haalt schouders op: 'Na Bahrein kwamen we hier met realistische verwachtingen'

Andrew Shovlin is niet ontevreden over de vrijdag van Mercedes in Saoedi-Arabië. De engineer zag hoe de updates die het team meenam, hen vooruit hielpen, al was het zeker niet genoeg. Toch stelt hij dat de sessies goed verliepen en vindt hij dat de snelheid er goed in zat wanneer alles op zijn plek viel. Juist dat laatste ging echter nog wat moeizaam en dus moet het team wel nog wat sleutelen aan de afstelling van de W14.

Dat Mercedes in Jeddah niet ineens hoge ogen zou gooien, had Shovlin al wel verwacht, stelt hij in een persbericht. 'Na Bahrein kwamen we hier met realistische verwachtingen. Terwijl het team in het Verenigd Koninkrijk hard werkt om ons verder te ontwikkelen, hebben wij ons gericht op het maximaliseren van het potentieel van wat we nu hebben. Er waren een paar geplande upgrades die goed lijken te werken, maar hoewel ze ons in de goede richting brengen, zijn ze geen grote stap.'

De engineer zag wel dat de trainingen op de vrijdag prima verliepen, en denkt dan ook genoeg informatie te hebben om de auto op de zaterdag optimaal af te stellen voor de kwalificatie. 'De sessies zelf verliepen vlot. We worstelden met de voorkant in de eerste sessie en hebben misschien te veel gecorrigeerd voor de tweede sessie. Toch hebben we genoeg informatie om de afstelling voor morgen uit te werken.'

Auto niet gemakkelijk genoeg

De Brit zag hoe over één rondje de snelheid er wel inzat en het acceptabel was, op het moment dat de coureurs het rondje aan elkaar geknoopt kregen. 'De snelheid wanneer we het rondje bij elkaar rijden zag er niet slecht uit, maar de auto was niet gemakkelijk genoeg om mee te rijden, dus dat is iets wat we morgen in de aanloop naar de kwalificatie zullen proberen te verbeteren', aldus Shovlin, die daarmee aangeeft dat het aan elkaar knopen van de ronde niet gemakkelijk was door de moeilijk bestuurbare W14.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws