Doornbos kritisch op Hamilton: 'Dat heeft niets met COVID te maken' Formule 1
Formule 1

Doornbos kritisch op Hamilton: 'Dat heeft niets met COVID te maken'

Doornbos kritisch op Hamilton: 'Dat heeft niets met COVID te maken'

Wanneer Robert Doornbos gevraagd wordt om een samenvatting van de eerste helft van het 2021-seizoen, springt er voor hem vooral uit dat Max Verstappen toch best veel ongeluk gekend heeft, en dat titelconcurrent Lewis Hamilton verre van foutloos was. Hij haalt twee momenten aan van de Brit waarin het flink fout ging dit jaar. Vervolgens geeft hij ook nog even aan om de plannen van Christian Horner en Mattia Binotto omtrent de schuldvraag bij crashes goed te keuren.

'Een beetje meer geluk voor Verstappen kan wel, en Hamilton natuurlijk met zijn foutjes', stelt de Ziggo Sport-analist kort in de meest recente editie van Crashen in de keuken. 'Het verschil van acht punten is echt minimaal.' Als je nagaat dat Verstappen acht punten achterligt ondanks een klapband in Baku, een enorme crash in Silverstone en een vergooide race in Hongarije zou het voordeel bij de Nederlander moeten liggen.

Doornbos vond Hamilton op twee momenten in 2021 écht zwak. Het eerste optreden waarvoor Hamilton bekritiseerd wordt door de F1-analist is zijn race in Italië. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna poogde hij George Russell in te halen buiten de racelijn om op een nat Imola. De poging eindigde in de muur, waarna hij achteruit door de grindbak weer richting het asfalt reed.

'Je achteruit niet kunnen vinden in Imola heeft niets met COVID te maken. Dat duurde veertig seconden.' Rob Kamphues telt in de aflevering even mee en het bleken er uiteindelijk vijftien te zijn. De reden dat Doornbos naar COVID wijst is omdat Hamilton dit in Hongarije zelf ook deed. De zevenvoudig wereldkampioen gaf daar aan nog altijd herstellende te zijn van het virus.

Hamilton in Baku

Nog een controversieel moment van de Mercedes-coureur, die tot aan 2021 onaantastbaar leek, was de Grand Prix van Azerbeidzjan. Tijdens de herstart raakte hij per ongeluk de brake magic aan, waarna hij zijn rembalans volledig naar voren zette. 'Verkeerde knopje achter het stuur, we weten het allemaal', concludeert Doornbos over het voorval.

Schuldvraag bij crashes

Recentelijk werd duidelijk dat Horner en Binotto eindelijk eens op één lijn zaten. De Red Bull Racing-teambaas en de Ferrari-leider vinden allebei dat de schuldige bij grote crashes de rekening op moet pakken. Doornbos: 'Die zeggen allebei: als je iemand eruit kegelt en je wordt schuldig bevonden, zoals in het geval van Hamilton in Silverstone en Bottas in Hongarije, dan is dat pijnlijk als het van het budgetplafond afgaat.'

'Daar zouden ze een aparte clausule voor kunnen maken. Ik vind het een goed initiatief', concludeert de voormalig F1-coureur. Of het er ook daadwerkelijk van gaat komen, blijft de vraag. Wel heeft de Red Bull-topman aangegeven het in ieder geval bij de FIA aan te willen kaarten, gezien twee Mercedes-coureurs de Oostenrijkse renstal in de afgelopen twee wedstrijden een flinke rekening aangenaaid hebben.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws